ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΠΠ: Σταδιακή ύφεση κακοκαιρίας

19:29 - 18 Φεβ 2008 | Πολιτική
Την προσοχή των πολιτών λόγω του παγετού που επικρατεί σε όλη τη χώρα, εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα περιορίζονται πλέον στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ σταδιακή ύφεση αναμένεται από τις βραδυνές ώρες στις Κυκλάδες και από τις πρώτες πρωινές στην Κρήτη.

Ωστόσο ισχυρός παγετός αναμένεται σημειωθεί από το βράδυ, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, αποκλεισμένα εξακολουθούν να είναι χωριά στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν: στην Αττική, Αγ. Μερκούριος, Ιπποκράτειος Πολιτεία, στη νήσο ’νδρο δύο χωριά, στο Ν. Χανίων πέντε χωριά, στο Ν. Ρεθύμνης ένα χωριό, στο Ν. Ηρακλείου 14 χωριά και στο Ν. Ευβοίας τέσσερα χωριά.

Στην Αττική εξάλλου, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι: Λ. Πάρνηθος, Φυλής – Δερβενοχωρίων, Οδός Βαρυμπόμπης προς τον οικισμό, Περιφερειακή οδός Πεντέλης, Περιφερειακή Υμηττού, Περιφερειακός Λυκαβηττού, Αγ. Μερκουρίου – Μαλακάσα , Επ. Βιλίων - Ψάθας, Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου από 34ο χ.λ.μ έως Ναυπηγεία Ελευσίνας και Επ. Ο Μεγάρων – Αλεποχωρίου. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νομού η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε αρκετά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, επετράπη ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά για Χίο, Μυτιλήνη και Κρήτη. Για τους υπόλοιπους προορισμούς από το λιμάνι του Πειραιά πάντως εξακολουθεί να ισχύει το απαγορευτικό απόπλου, καθώς και από τα λιμάνια της Ραφήνας και Λαυρίου. Επίσης, σιγά- σιγά ομαλοποιείται η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Και αύριο Τρίτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής (Νομαρχία Αθηνών, Ανατολική-Δυτική Αττική, Πειραιά) και των νησιών του Αργοσαρωνικού, καθώς και στις Κυκλάδες.

Αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αργολίδα, τη Λακωνία και την Κορινθία, εκτός από τα σχολεία των δήμων Φενεού και Στυμφαλίας. Στην Αρκαδία, αύριο, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, εκτός από το νηπιαγωγείο Αγ. Πέτρου Κυνουρίας και τα δημοτικά σχολεία Καστρίου, Αγ. Πέτρου, Πηγαδίου και Πελετών, που θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση που εξέδωσε ο νομάρχης.

Στα Χανιά όλα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά, εκτός απο τους δήμους Σφακίων, Σελίνου, Κάνδανου και Πελεκάνου.

Στο Ρέθυμνο κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία, εκτός απο το κέντρο της πόλης που θα είναι ανοιχτά. Στο Λασίθι θα είναι κλειστά μόνο στο Οροπέδιο και γύρω απ' αυτό.

Τέλος, κλειστά θα είναι αύριο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η Γεωπονική το Πάντειο, οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού και το ΤΕΙ Αθήνας. Κανονικά θα λειτουργήσει το ΤΕΙ Πειραιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.