ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις κάλπες προσέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας

10:51 - 25 Φεβ 2008 | Πολιτική
Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΔΣΑ, ενώ στις κάλπες προσέρχονται και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης. Σε δεύτερο γύρο παραπέμπεται η εκλογή προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρώτος στον Πειραιά αναδείχθηκε ο Στέλιος Μανουσάκης με 547 ψήφους (ανεξάρτητος προερχόμενος από την Αριστερά) και ακολούθησε ο επίσης ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Πεταλάς με 387 ψήφους.

Οι δύο αυτοί θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν: Αννα Αλεξανδροπούλου (ΝΔ) 206, Δημήτρης Πολλάλης 86, Μανώλης Κοτσώνης 65, Παναγιώτης Δέγλερης (ΠΑΣΟΚ) 63, Ιωάννης Γιατράκος 43 και Δικαίος Χασανάκος 28 ψήφους.

Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες περίπου 2.000 δικηγόροι σε σύνολο περίπου 7.000.

Στην Αθήνα, ψήφισαν χθες 4.100 δικηγόροι από τους 20.219 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΔΣΑ. Μεταξύ των ψηφισάντων ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη Ψαρούδα, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΝ και πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Φ. Κουβέλης, ο άλλοτε πρόεδρος του Συλλόγου Αντ. Ρουπακιώτης, ο Β. Πολύδωρας, ο Ν. Αλευράς και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην Αθήνα, που και λόγω του μεγάλου αριθμού δικηγόρων η αναμέτρηση συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συμμετέχουν δεκατρείς συνδυασμοί, οι δύο εκ των οποίων δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο.

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.