ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Στην Επιτροπή Καταστατικού τα «παρατράγουδα» στις εκλογές συνέδρων

18:42 - 25 Φεβ 2008 | Πολιτική
Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης θα εξετάσει τα όσα διαδραματίστηκαν σε Νίκαια και Θεσσαλονίκη κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 4.500 συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Τα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ χαμηλή κρίνεται η συμμετοχή των μελών του Κινήματος στη διαδικασία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 200.000 μέλη. Η συμμετοχή στην προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ άγγιζε τις 300.000 μέλη.

Ο κ. Ραγκούσης παρόλα αυτά έκανε λόγο για «θετικό μήνυμα» και ζήτησε η σύγκριση για τα μέλη να γίνει με τον αριθμό των μελών άλλων κομμάτων, σε αντίστοιχη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, το κυριότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου στήθηκαν δύο διαφορετικές κάλπες, συγκροτήθηκαν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια και εκλέχθηκαν δύο διαφορετικές εφορευτικές επιτροπές.

Η πρώτη κάλπη στήθηκε στην Αποθήκη Δ' του Λιμανιού, με απόφαση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Α' Δημοτικό Διαμέρισμα, ενώ η δεύτερη στήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Συνεδρίου Α' Θεσσαλονίκης στην αίθουσα των κομματικών γραφείων.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη, η κάλπη που στήθηκε στο Λιμάνι είναι παράτυπη και εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι εκεί επέλεξαν να ψηφίσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ακης Τσοχατζόπουλος. Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο το «ρεύμα Βενιζέλου» δήλωσε «παρών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν τίθεται θέμα διαγραφών (σ.σ. μελών της οργάνωσης στο Α' Δημοτικό Διαμέρισμα), ο κ. Ραγκούσης είπε ότι αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει από τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Αθανασάκη, τον συντονιστή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Χρήστο Πολυζωγόπουλο και τον επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού Γιώργο Ανωμερίτη.

Επίσης, σχετικά με το τι θα ισχύσει στη Θεσσαλονίκη, δεδομένων των δύο διαφορετικών ψηφοδελτίων, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα αρμόδια όργανα, με βάση το Καταστατικό του Κινήματος και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

 

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.