ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα εκλέξει το ΚΥΣΕΑ

11:10 - 26 Φεβ 2008 | Πολιτική
Το νέο αρχηγό της Αστυνομίας αναμένεται να εκλέξει το ΚΥΣΕΑ μέσα στα επόμενα 24ωρα. Με την απόφαση για αντικατάσταση του αρχηγού Αν.Δημοσχάκη και του υπαρχηγού Στ. Σύρου να θεωρείται ειλημμένη, όπως γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Το Βήμα, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ανά χείρας τους υπηρεσιακούς φακέλους δύο αντιστρατήγων: του προϊσταμένου του επιτελείου, Β.Τσιατούρα και του γενικού επιθεωρητή Β.Ελλάδος, Ασ.Γκόλφη.

Εάν οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., που αποτελούν τους εκφραστές δύο απολύτως διακριτών -και πολύ συχνά συγκρουόμενων- σχολών σκέψης των διωκτικών αρχών.

Ο κ. Τσιάτουρας, ο οποίος προέρχεται από το Σώμα της Χωροφυλακής, θεωρείται κλασικό δείγμα επιχειρησιακού αξιωματικού, ενώ ο κ. Γκόλφης, ως «τέκνο» της Αστυνομίας Πόλεων, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επιτελικού στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Φαβορί για τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, που επικαλείται στελέχη της κυβέρνησης, αξιωματούχους του Μεγάρου Μαξίμου και παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο κ. Τσιατούρας.

Από την άλλη, οι κ.κ. Δημοσχάκης και Σύρος αποχωρούν με συναισθήματα χαράς και λύπης και έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στην κορυφή των διωκτικών αρχών. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αισθάνονται πικρία και απογοήτευση για την τύχη που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.