ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ

12:15 - 05 Μαρ 2008 | Πολιτική
Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εν όψει και της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Πέμπτη. Ο Μάθιου Νίμιτς έχει συναντήσεις την Τετάρτη με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Έλληνα διαπραγματευτή στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, ο ειδικός μεσολαβητής για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια την Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζει συνάντηση με τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη. Η συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη είτε το βράδυ της Τετάρτης, είτε το πρωί της Πέμπτης.

Στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ, στο άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Γ.Καρατζαφέρη, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με κεντρικούς ομιλητές τον μητροπολίτη Ανθιμο, τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον Κώστα Ζουράρι.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.