ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

14:46 - 13 Μαρ 2008 | Πολιτική
Με στόχο την επίτευξη μιας νέας πολιτικής συμφωνίας και στη βάση μιας νέας ενότητας ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για τη πολιτικό σύστημα εν γένει, όσο και για το ίδιο το κόμμα.

Όπως επεσήμανε ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες, από αυτό το συνέδριο, «η ηγεσία και τα μέλη του προσδοκούν να αναδειχθεί μια νέα ενότητα για το Κίνημα και μια νέα αυτοπεποίθηση για τη χώρα και το λαό.»

Στο συνέδριο των 7.100 συνέδρων, έχουν προσκληθεί όλα -πλην του ΛΑΟΣ- τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως και οι διαπιστευμένοι στην Αθήνα πρέσβεις, ενώ θα απουσιάσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε -όπως ενημέρωσε χθες τον κ. Αθανασάκη- «προγραμματισμένο ταξίδι στην Φλωρεντία»!

Ο συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξέφρασε την πίστη ότι, μετά το Συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ θα έχει υπερβεί όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν ως απότοκες της εκλογικής ήττας και τις εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής προέδρου και θα διαμορφωθεί μια νέα δυναμική.

Σημείωσε ότι υπάρχουν οι όροι για μια νέα πολιτική συμφωνία, η οποία θα υποστηριχθεί από όλους, χωρίς προσπάθειες απαξίωσης του Κινήματος και με πλήρη στήριξη του προέδρου.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε κβον ντο, οι εργασίες θα αρχίσουν στις 7 μ.μ., με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να καθορίσει το πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κινήματος και της πολιτικής πρότασής του.

Αμέσως μετά, θα απευθύνει χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων. Από τη Ν.Δ θα παραστεί ο γραμματέας της Λευτέρης Ζαγορίτης, από το ΚΚΕ το μέλος του Π.Γ Κώστας Παρασκευάς και από το Συνασπισμό ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, πρόσκληση απεστάλη και στον Αλέκο Αλαβάνο ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απάντησε -ευχαριστώντας για την πρόσκληση- ότι και τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς θα εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τον Γ.Παπανδρέου έγινε στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το ασφαλιστικό την Τετάρτη, κατά την οποία οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνομιλία και χειραψία. Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Αθανασάκης είπε: «Μπορούμε να συναντιόμαστε στο πεδίο των αγώνων και να έχουμε κοινές δράσεις, με ό,τι αυτό σημαίνει».

Στην Αθήνα η Σοσιαλιστική Διεθνής

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί, από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου, το 23ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αποφάσισε η Γραμματεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης και ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο και την ελληνική πρωτεύουσα.

Το προηγούμενο Συνέδριο της Σ.Δ είχε διεξαχθεί το 2003 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ για φέτος υποψήφιες να το φιλοξενήσουν ήταν η Μαδρίτη και το Λονδίνο, αλλά τελικώς η Αθήνα κέρδισε τη διοργάνωση.

Στο Συνέδριο αναμένεται να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, από τους 700 συνέδρους, μεταξύ των οποίων θα είναι πρωθυπουργοί κι αρχηγοί σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών κι εργατικών κομμάτων απ' όλο τον κόσμο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.