ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Προσβάλει το κύρους της δικαιοσύνης η δίωξη Μπάγια

19:46 - 17 Απρ 2008 | Πολιτική
Για «βάναυση προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης, έλλειψη συναίσθησης της ιδιότητας του δικαστικού λειτουργού και συμπεριφορά ασυμβίβαστη προς το αξίωμα του δικαστικού λειτουργού», κάνει λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Δικαιοσύνη, Γιώργος Παπαδημητρίου, με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων, Σ. Μπάγια.

«Οι αντιδράσεις όλων των δικαστικών ενώσεων, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σχεδόν όλων των ΜΜΕ, καθώς επίσης και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν αυτό που όλοι φοβόνταν: Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων, Σ. Μπάγια, με βαρύτατες μάλιστα κατηγορίες. Η αναφορά τους και μόνον δείχνει το μένος που διακατέχει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όσους δικαστικούς λειτουργούς τιμούν το αξίωμά τους», επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου και καταλήγει:

« Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιδιώκει να ενσπείρει κλίμα φοβίας και να επιβάλει συνθήκες πειθαρχίας στους δικαστικούς λειτουργούς. Με την πρωτοβουλία του, που θυμίζει άλλες εποχές, επιχειρεί να τραυματίσει καίρια την ανεξαρτησία και το φρόνημά τους. Είναι, όμως, καταδικασμένη σε αποτυχία. Ας είναι βέβαιος ότι το μόνο που θα πετύχει, είναι να επιφέρει πρόσκαιρα μία αναίτια ρωγμή κι έναν αναίτιο διχασμό στη Δικαιοσύνη. Ξεχνά, για μία ακόμη φορά, ότι ύψιστη αρετή ενός δικαστικού λειτουργού είναι το μέτρο».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.