ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση σχέσεων με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN

16:07 - 18 Απρ 2008 | Πολιτική
Συνάντηση με τον νέο Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων-CERN καθηγητή Rolf-Dieter Heuer πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στα κάτωθι σημεία επιστημονικής, ερευνητικής, εκπαιδευτικής και τεχνολογικής συνεργασίας:

- Μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή της Ελλάδας στα προγράμματα του CERN, που αφορούν την μεταφορά τεχνολογίας στις εγχώριες βιομηχανίες, προκειμένου να αυξηθεί αισθητά η επιστροφή εκ μέρους του διεθνούς οργανισμού σημαντικού μεριδίου της σημαντικής ετήσιας εθνικής συνεισφοράς σε αυτόν.

- Ιδιαίτερα στα θέματα ιατρικών εφαρμογών, είναι σημαντική η έναρξη κοινού προγράμματος συνεργασίας του CERN με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και πολυτεχνικές σχολές των ΑΕΙ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα πρότυπης μονάδας καταπολέμησης του καρκίνου με πρωτοποριακή τεχνολογία, την αδρονική θεραπεία, κάτι που, σήμερα, παρέχεται σε ελάχιστα προηγμένα κράτη του κόσμου.

- Συμμετοχή των Ελλήνων ερευνητών από AEI και ερευνητικά κέντρα σε διεπιστημονικά ερευνητικά θέματα.

- Συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων στο διοικητικό επιτελείο του CERN, και ιδιαίτερα στην διεύθυνση έρευνας (Research Director).

- Συμμετοχή της Ελλάδας, σε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του CERN.

- Μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων ερευνητών σε μόνιμες θέσεις επιστημόνων του οργανισμού CERN.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.