ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Κόκκινη κάρτα'' στην Ελλάδα από τον ΟΗΕ

10:01 - 22 Απρ 2008 | Πολιτική
Ποινή αποκλεισμού από το Ευρωπαϊκό Σύστημα-Εμπορίας Ρύπων για τρεις μήνες επέβαλε στην Ελλάδα το Συμβούλιο Συμμόρφωσης της Γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Μεγάλης Τρίτης, η απόφαση είχε ληφθεί από το Μάρτιο στη Βόννη, όπου κρίθηκαν ανεπαρκείς οι σχετικές εξηγήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Ρύπων.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, από τις 18 Ιανουαρίου ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας χαρακτήρισε «αναξιόπιστο το σύστημα που επέλεξε το ΥΠΕΧΩΔΕ για να καταγράφει τους αέριους ρύπους των ελληνικών βιομηχανιών» επισήμανση που είχε προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Γιώργου Σουφλιά.

Τώρα, η Ελλάδα καλείται να εκπονήσει αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των εκπομπών.

Από το ΥΠΕΧΩΔΕ αναγνώρισαν το πρόβλημα, ωστόσο, επιρρίπτουν ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στην πρώην ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου που συνέταξε τις εκθέσεις για τους αέριους ρύπους από το 1995 έως το 2007.

Η καταδίκη αφορά αποκλειστικά και μόνο τους χειρισμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τη διακοπή της σύμβασης με την ομάδα αυτή», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης και η ευρωβουλευτής Αννυ Ποδηματά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.