ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σουφλιάς: «Δεν έχουμε αποβληθεί από το Κιότο»

20:45 - 05 Μαϊ 2008 | Πολιτική
«H Ελλάδα δεν έχει αποβληθεί από το Πρωτόκολλο του Κιότο» επέμεινε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς από το βήμα του συνεδρίου με τίτλο «The Athens Summit 2008, Global Climate & Energy Security.

«Και δεν το λέω μόνον εγώ αυτό... Το λέει η ίδια η Επιτροπή του ΟΗΕ. Το λέει ο θεωρούμενος "πατέρας του Κιότο" κ. Εστράδα, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, που παρόλα αυτά στο πρωτοσέλιδό της γράφει για αποβολή!» πρόσθεσε.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εξηγώντας τι έχει συμβεί ανέφερε πως η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι το εθνικό μας σύστημα απογραφής των ρύπων δίδει ορισμένες εσφαλμένες μετρήσεις από το 1995 και μας ζήτησε να τις διορθώσουμε και να βελτιώσουμε το σύστημα απογραφής. «Αυτό και κάναμε ήδη» συνέχισε «η Επιτροπή, αποδέχτηκε ότι έγιναν θετικά βήματα, αποφάσισε όμως να έρθει τους επόμενους μήνες να εξετάσει επιτόπου το ανανεωμένο εθνικό σύστημα απογραφής, προκειμένου να το εγκρίνει. Επομένως σύντομα το θέμα θα τακτοποιηθεί και δεν έχει καμία πρακτική επίπτωση ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται για καταδικαστική απόφαση».

Διαβεβαίωσε ακόμη πως η απογραφή των ρύπων από τη χώρα μας συνεχίζεται κανονικά και έχουν υποβληθεί εγκαίρως όλα τα σχετικά στοιχεία, τόσο στον ΟΗΕ όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε την ανάγκη η συζήτηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα να διεξαχθεί με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα.

«Και το τονίζω αυτό γιατί στην Ελλάδα τελευταία, όταν μιλάμε για αυτά τα θέματα έχει χαθεί το μέτρο και περισσεύουν οι υπερβολές. Όμως το μέτρο και η αρμονία είναι τα ζητούμενα για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.