ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

11:16 - 19 Μαϊ 2008 | Πολιτική
Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η σημερινή και ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Εθνική Αντιπροσωπεία θυμάται τον άδικο χαμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Όλοι οι Έλληνες, ολόκληρος ο Απανταχού Ελληνισμός τιμούμε, σήμερα, εκείνους που θυσιάστηκαν. Είναι μέρος της Ιστορίας μας, μέρος της ταυτότητάς μας.

Ευχόμαστε κανένας λαός, πουθενά στον Κόσμο, να μη ζήσει ποτέ, όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου. Εργαζόμαστε, μαζί με τη Διεθνή Κοινότητα, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τη συμφιλίωση, την εξάλειψη κάθε εστίας διαμάχης, μίσους και σύγκρουσης. Πιστεύουμε ότι η Ιστορία μπορεί να διδάσκει ολόκληρη την ανθρωπότητα, να αφυπνίζει την Παγκόσμια Συνείδηση, να οδηγεί σ’ ένα Κόσμο με περισσότερη ανοχή, αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό.

Τιμούμε, σήμερα, και το σύγχρονο Ποντιακό Ελληνισμό, όπου κι αν ζει. Στην Ελλάδα και στις Κοινότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού. Μετέφερε παντού τις παραδόσεις, το δυναμισμό, τη λεβεντιά. Συνέβαλε και συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της σύγχρονης Ελλάδας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.