ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή Βγενόπουλου κατά συνδικαλιστή του ΟΤΕ

20:47 - 19 Μαϊ 2008 | Πολιτική
Αγωγή κατά του οργανωτικού γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ Βασίλη Κούφη κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, με την οποία ζητά 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Γιατί η MIG υπέβαλε αγωγή κατά του Γ. Παπανδρέου

Σε ανακοίνωση της η MIG αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους υπέβαλλε αγωγή κατά του Γ Παπανδρέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. « Η αγωγή κατά του κ. Γ. Παπανδρέου έχει κατατεθεί από τις 8/05/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο ανταποκριθήκαμε. Είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του.Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως «επίδειξη θράσους».

Aλλωστε η συντεχνιακή άποψηορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη.

Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε.

Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Επίσης, οι ατεκμηρίωτες εκφράσεις ως προς εμάς που ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου και για τις οποίες ενάγεται ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι «αδιαφανής συναλλαγή» , «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», «κάτω από το τραπέζι», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς», βάσει των οποίων ο εναγόμενος αξίωσε από την έδρα της Βουλής «την επέμβαση του εισαγγελέα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.