ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί

11:41 - 06 Ιουν 2008 | Πολιτική
Συνομιλίες με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα έχει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί που φτάνει σήμερα στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς αν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Νικολά Σαρκοζί συμπεριλαμβάνονται και εξοπλιστικά θέματα, δήλωσε ότι θα είναι διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και πλέγμα ευρωπαϊκών θεμάτων, αφού η Γαλλία αναλαμβάνει το δεύτερο εξάμηνο του 2008 την προεδρία της ΕΕ, σημειώνοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν οι δύο ηγέτες στις δηλώσεις τους.

Τον Νικολά Σαρκοζί θα υποδεχθεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Εν συνεχεία ο Γάλλος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου και στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Αργότερα, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει ακολούθως συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα υπογραφούν δύο κείμενα: Μιά κοινή διακήρυξη των κ. Σαρκοζί και Καραμανλή για την άμυνα και την ασφάλεια και μια κοινή δήλωση των υπουργών Αμύνης Ελλάδος και Γαλλίας στον τομέα της πτητικής εκπαίδευσης. Αναμένονται στη συνέχεια δηλώσεις των κ. Σαρκοζί και Καραμανλή.

Εξ άλλου, το απόγευμα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό της Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά την οποία θα υπογράψουν πρόσθετο πρωτόκολλο στην ελληνογαλλική συμφωνία για τις πνευματικές και καλλιτεχνικές σχέσεις.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί και η γαλλική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν από την Αθήνα νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.