ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tριάντα εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του Γ. Μυλωνά

12:29 - 11 Ιουν 2008 | Πολιτική
Λύτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μυλωνά.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι δράστες είχαν αφήσει μέσα στο ντουλαπάκι της μαύρης Μερσεντές του κ. Μυλωνά σημείωμα, γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο οποίο αξιώνουν το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Το σημείωμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, είναι γραμμένο σε πολύ καλά ελληνικά, ενώ ελληνικά χωρίς ξενική προφορά μίλησαν οι δράστες και στην κ. Μυλωνά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η αρπαγή του προέδρου του ΣΒΒΕ είναι έργο οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, πιθανόν με τη συμμετοχή αλλοδαπών που έχουν «επιχειρησιακή» εμπειρία.

Όπως γράφει Το Βήμα, πρώτο μέλημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να διαπιστώσουν γιατί υπήρξε η «στόχευση» στο πρόσωπο του κ. Μυλωνά. Επιπλέον, διερευνάται τυχόν διασύνδεσή τους με μέλη μαφίας από βαλκανικές χώρες. Οι αστυνομικοί συνεκτιμούν τα δεδομένα από δύο σχετικά όμοιες απαγωγές. Πρόκειται για την αρπαγή το 1995 του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου και για την απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα το 2001.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.