ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σούρλας: Θα αποχωρήσει αν αποδειχθεί εμπλοκή στελέχους της ΝΔ

16:12 - 26 Ιουν 2008 | Πολιτική
Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν πρόσωπα στην κυβέρνηση που έχουν πάρει μίζες και χρήματα από της Siemens, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας «Εγώ με τέτοιους δεν συνυπάρχω ούτε δευτερόλεπτο», σημείωσε ο κ. Σούρλας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

«Αν μείνει αυτός, φεύγω εγώ και δεν θα φύγω εγώ μόνο, δεν ξέρω πόσοι θα μείνουν, παρατήρησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση Siemens «Ο Κοσκωτάς ήταν μπουμπούκι μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν τώρα». Σε ερώτηση αν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τίθεται σε κίνδυνο η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Σούρλας απήντησε αρνητικά λέγοντας πως υπάρχουν και επιλαχόντες βουλευτές.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Σούρλας σημείωσε:

«Πιστεύω στον Καραμανλή. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Καραμανλής θα μπορεί να δεχτεί έναν πχ Τσουκάτο, δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, το λέω σαν περίπτωση και είναι προς τιμήν του που είπε πως έκανε αυτή την κατάχρηση, δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής θα δεχτεί να παραμείνει ένας τέτοιος που αποδεδειγμένα, όχι βάσει φημολογιών, διέπραξε αυτό το έγκλημα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να το δεχτεί αυτό».

Τέλος, ο κ. Σούρλας δήλωσε πως αναμένει πολιτική πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό. «Βέβαια –διευκρίνισε- δεν μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα, πρέπει να ξεκαθαρίσει λόγο το τοπίο. Περιμένω να εφαρμοστεί αυτό που στο πρόγραμμά μας έχουμε υποσχεθεί να γίνει μια επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, των πολιτικών, των προεκλογικών δαπανών από αρχές που είναι ανεξάρτητες». Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορεί ελέγχοντες και ελεγχόμενοι να κοιτάζουν τα οικονομικά των κομμάτων» και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους. «Θα ήθελα το πρώην ΣΔΟΕ να μπει στα κόμματα και να ελέγξει τα βιβλία τους. Έπρεπε ήδη να έχει πάει στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σούρλα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε σχόλια στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ. «Η ίδια η ζωή έχει απαντήσει πώς χειρίστηκε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τις όποιες υποθέσεις σαν αυτές οψέποτε υπήρξαν», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.