ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν απειλείται η Δημοκρατία στην Τουρκία

16:15 - 04 Ιουλ 2008 | Πολιτική
Η Δημοκρατία στην Τουρκία δεν είναι υπό απειλή, τόνισε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η δικαστική μάχη για την πολιτκή επιβίωση του κόμματος του, AKP.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγο μετά την αποκάλυψη μυστικού σχεδίου σκιώδους υπερεθνικιστικής οργάνωσης που θα οδηγούσε σε πραξικόπημα για την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. Oι έρευνες για τους οργανωτές του πραξικοπήματος και οι συλλήψεις απόστρατων στελεχών του τουρκικού στρατού συνεχίζονται την ώρα που το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αντιμετωπίζει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, κατηγορίες για προσβολή και υπονομευση του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, στο πλαίσιο εξέτασης της προσφυγής για την απαγόρευση της λειτουργίας του.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά ότι το δημοκρατικό σύστημα λειτουργεί στην Τουρκία με τους θεσμούς και τους κανόνες του, εντός του πλαισίου του Νόμου», δήλωσε ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στα μέλη του ΑΚΡ, ομιλία η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

«Η Τουρκία έχει την εμπειρία να ξεπεράσει αυτή την οδυνηρή περίοδο και να λύσει τα προβλήματά της με τις δικές της δυνάμεις. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.