ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης ο Μιχάλης Λιάπης

11:13 - 07 Ιουλ 2008 | Πολιτική
Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησης ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως όλο αυτό το διάστημα δέχεται ανελέητη και άδικη επίθεση χωρίς καμία αιτία.

«Όλες αυτές τις μέρες δέχομαι μια ανελέητη επίθεση. Λάσπη κατά κύματα συκοφαντίες χωρίς όρια και αυτό γιατί πήγα με το γιο μου, όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες να δούμε την εθνική μας ομάδα. Ένα ιδιωτικό ταξίδι με δικά μου έξοδα. Μέγα θέμα για ορισμένους. Για μένα μεγάλη υποκρισία. Αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό; Ένα ταξίδι του υπουργού;» δήλωσε ο κ. Λιάπης.

«Με κατηγόρησαν και για κακοδιαχείριση του ΟΣΕ. Κατέρρευσαν όμως όλα. Και σήμερα, το άκρον άωτον, κατηγορούμαι και για τον ΟΤΕ. Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι δεν είχα καμία ανάμειξη, καμία σχέση με τη διοίκηση του οργανισμού. Κανένα λόγο, ούτε για τα μικρά ούτε για τα μεγάλα θέματα της εταιρίας. Έλεος πια! Ακόμα και τα ασύστολα ψεύδη έχουν τα όριά τους» είπε ο υπουργός Πολιτισμού, διερωτώμενος ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και τί επιδιώκουν.

«Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση και τι επιδιώκουν. Η επιδίωξή τους είναι μόνο να αποπροσανατολίσουν το λαό να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποκρύψουν, να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους. Επιδίωξή τους είναι μόνο να χτυπήσουν τον Λιάπη και να τραυματίσουν την κυβέρνηση και να την πληγώσουν» ανέφερε.

Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για «κέντρα» που απεργάζονται σχέδια. «Μήπως τελικά αυτά τα κέντρα έχουν άλλους σχεδιασμούς, απεργάζονται άλλα σχέδια για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντά τους; Και μέχρι που θα φθάσουν; Ποια άλλα αθέμιτα μέσα θα χρησιμοποιήσουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Λιάπης

Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα παραίτησής του ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Δεν παραιτείται κάποιος όταν δίνει μάχη για την εντιμότητα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

«Παραμένει έκθετος παρά την παράσταση που έδωσε σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού.

Την αποπομπή του Μιχάλη Λιάπη ζητά ο Π. Τατούλης  

Την αποπομπή του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη ζητά από τον πρωθυπουργό ο Πέτρος Τατούλης, στέλνοντας ταυτοχρόνως μήνυμα ότι η πρόσφατη θετική του ψήφος στο χωροταξικό νομοσχέδιο ήταν η τελευταία πράξη υποκοής στην κομματική πειθαρχία.

«Όταν ο αιρετός λαμβάνει δώρα, διευκολύνεται, χαριεντίζεται με τους εθνικούς προμηθευτές, ζει ως κροίσος, ακόμη κι αν δεν προκύπτει ποινική ευθύνη, εφόσον έχει παραβεί τον πολιτικό κώδικα, δεν είναι εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας. Κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, κι αν δεν παραιτείται, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός που όρισε τον πολιτικό κώδικα «σεμνά και ταπεινά» πρέπει να του το ζητήσει» δηλώνει ο Π.Τατούλης στον Ελεύθερο Τύπο.

«Στην πολιτική δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τη μικρή από τη μεσαία και τη μεγάλη διαφθορά. 'Διευκολύνσεις' στην αγορά υποδομής για ένα εκλογικό κέντρο, 'φιλικές και κοινωνικές σχέσεις' πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, κοινά 'ταξιδάκια' αναψυχής στο εξωτερικό, ακόμη και 'δωράκια' οικοσκευής μπορεί να μοιάζουν για ορισμένους μικρές παρασπονδίες ή ένδειξη χαλαρής πολιτικής ηθικής, πλην όμως διαθέτουν το ίδιο βάρος σε ποιοτικό επίπεδο με την καταγγελία ότι ένα εκατομμύριο μάρκα κατέληξε σε κάποιο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και ότι υπάρχουν ακόμη 99 εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουμε βρει σε ποιες τσέπες έχουν καταλήξει» προσθέτει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.