ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το πόρισμα για τις επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟ

13:00 - 09 Ιουλ 2008 | Πολιτική
Στην Βουλή θα διαβιβαστεί το σκέλος του πορίσματος της έρευνας που διενήργησαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Ράικου και Παναγιώτης Αθανασίου για τα πεπραγμένα στο υπουργείο Πολιτισμού σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις χρηματικών ποσών από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα των δύο εισαγγελέων, προκύπτει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργών για την περίοδο 2001 έως και 21 Οκτωβρίου 2007 σε ό,τι αφορά χρηματικά ποσά που διατέθηκαν με υπουργικές αποφάσεις προς φορείς και προς σωματεία εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ειδικότερα οι δύο εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι διάφοροι φορείς που ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 80 έλαβαν από το 2001 έως και το 2007 διάφορα χρηματικά ποσά για πολιτιστικές δραστηριότητες. Την ίδια περίοδο έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Πολιτισμού και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται στο πόρισμα ότι από το 2004 έως το 2006 η Ομοσπονδία έλαβε ποσό άνω των 29 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Ταμείο ποσό άνω των 20 εκατομυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα των εισαγγελέων στις υπουργικές αποφάσεις αναγράφεται ότι τα ποσά αυτά επιχορηγούνται στους εργαζόμενους για ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους, ενώ στην πραγματικότητα διατέθηκαν για καταβολή επιδομάτων στους υπαλλήλους κάτι που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Τόσο για τις επιχορηγήσεις προς τους εργαζόμενους, όσο και γι αυτές προς άλλους φορείς, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διενεργήσει περαιτέρω έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.