ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eκρηξη εγκληματικότητας στο α' εξάμηνο

11:12 - 11 Ιουλ 2008 | Πολιτική
Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος η εγκληματικότητα στη χώρα μας, με τις διαρρήξεις σπιτιών, τις ληστείες, τις μικροκλοπές να αυξάνονται. «Εκρηξη» σημειώνεται και στα εγκλήματα βίας, την ίδια ώρα που τα ποσοστά εξιχνιάσεων βαίνουν μειούμενα.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Αστυνομίας, μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρσι σημειώθηκε στις κλοπές-διαρρήξεις, στις ληστείες, στις κλοπές τροχοφόρων, ενώ αύξηση -αν και μικρότερη- παρουσίασαν ακόμα και οι ανθρωποκτονίες.

Αύξηση σημειώθηκε και στους βιασμούς -σε ένα εξάμηνο σημειώθηκαν 107 βιασμοί, ενώ πέρσι όλο τον χρόνο δεν ξεπέρασαν τους 185.

Τόσο στις διαρρήξεις όσο και στις ληστείες, τα ποσοστά των εξιχνιάσεων των υποθέσεων είναι μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε σε κλοπές-διαρρήξεις. Φέτος έγιναν 33.576 διαρρήξεις, δηλαδή 6.026 περισσότερες από πέρσι. Στόχος, σπίτια και καταστήματα, όμως μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και οι κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.