ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Σκόπια και Αθήνα από την Πέμπτη ο Νίμιτς

13:43 - 20 Αυγ 2008 | Πολιτική
Έναν ακόμα γύρο συνομιλιών με εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα έχει από την Πέμπτη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα βρεθεί στα Σκόπια στις 21 Αυγούστου και την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη εν όψει της επίσκεψης Νίμιτς, πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι αναφέρεται ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ καθόρισε τη θέση της για τις ιδέες που παρουσίασε ο ειδικός μεσολαβητής στις 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι κι ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να επικεντρωθεί στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης, όμως, δεν απέρριψε ρητά την ύπαρξη άλλων ζητημάτων προς συζήτηση, αφού όμως πρώτα λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Πάντως, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η εντολή Νίμιτς είναι μία και αφορά αποκλειστικά το θέμα της ονομασίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η κα Μπακογιάννη κάλεσε την γειτονική χώρα να προσέλθει στη διαπραγμάτευεση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς να αποφεύγει την ουσία της, η οποία είναι η εξέρευση λύσης στο θέμα της ονομασίας
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.