ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη δικαιοσύνη απειλεί να προσφύγει ο ΣΕΓΑΣ

15:26 - 21 Αυγ 2008 | Πολιτική
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με την οποία προειδοποιεί ότι θα προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές κατηγορίες που εκτοξεύονται το τελευταίο διάστημα από επώνυμους και μη εναντίον των μελών του διοικητικού του συμβουλίου.

Αποκαλεί μάλιστα «Αρχάγγελους της κάθαρσης» όσους ζητούν την παραίτηση του προέδρου και του ΔΣ της ομοσπονδίας και τους προσκαλεί να θέσουν το αίτημά τους στη γενική συνέλευση των σωματείων μελών του, «του μόνου αρμοδίου Σώματος που αναδεικνύει αλλά και καταργεί τις αιρετές Διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών», όπως αναφέρει στην ανακοινωση.

Δίνει ακόμη διευκρινίσεις για τα θέματα εμπλοκής του ονόματος του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Θόδωρου Βώσσου στην υπόθεση της SIEMENS και την Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για τα Οικονομικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «ΑΘΗΝΑ 1997» και κάνει λόγο για «συκοφαντίες».

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε, ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει τα κάτωθι:

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, για τα οποία κάποιοι επώνυμοι και μή κατά απαράδεκτο και συκοφαντικό τρόπο εκτοξεύουν κατηγορίες ή υπαινιγμούς κατά των μελών ή του προέδρου του Δ.Σ ΣΕΓΑΣ, οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα, άλλες δημόσια και άλλες μέσω της Δικαιοσύνης.

Ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει γι’ άλλη μία φορά, ότι περιμένει πρόσκληση από τους αρμόδιους φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια εξυγίανσης αλλά και αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Αθλητισμού, παρέχοντας την απαραίτητη ενημέρωση και τις αναγκαίες διευκρινίσεις και καταθέτοντας για μία ακόμα φορά τις προτάσεις του.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά το αίτημα περί παραιτήσεων του προέδρου ή της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ που διατυπώθηκε από διαφόρους Αρχάγγελους της Κάθαρσης ή τα φερέφωνά τους, τους καλούμε να το καταθέσουν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων - Μελών του ΣΕΓΑΣ, του μόνου αρμοδίου Σώματος, που αναδεικνύει αλλά και καταργεί τις αιρετές Διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Δηλώνουμε, δε, δημόσια ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση των αρμοδίων φορέων του Κράτους για τον έλεγχο τήρησης των Νόμων και των κανόνων χρηστής διαχείρισης των οικονομικών της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ επιθυμεί να διευκρινίσει ειδικότερα και με πολύ σαφή τρόπο τη θέση του για δύο από τα θέματα που τις τελευταίες ημέρες έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας από γνωστούς συκοφάντες:

- Η μοναδική εμπλοκή του ονόματος του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ κου Θεόδωρου Βώσσου στην υπόθεση της SIEMENS συνίσταται στο ότι ο Γ. Γενναίος χρησιμοποίησε εν αγνοία του το όνομά του σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, μέσω του οποίου διακινήθηκαν 100.000 μάρκα, προ 8ετίας.

Ο Θ. Βώσσος ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού από τον Εισαγγελέα, προ τριμήνου, αλλά όταν ζήτησε αντίγραφα της κίνησής του από την Τράπεζα η τελευταία αρνήθηκε διότι ουδέποτε είχε υπογράψει για το άνοιγμα ή οποιαδήποτε κίνηση του λογαριασμού. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ υπέβαλλε σχετικό υπόμνημα στα πλαίσια της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα και έκτοτε δεν έχει κινηθεί οποιαδήποτε ποινική διαδικασία εναντίον του.

- Όσον αφορά την Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών για τα Οικονομικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «ΑΘΗΝΑ 1997», ο ΣΕΓΑΣ ερωτήθηκε για τη διανομή των δωρεάν εισιτηρίων που του δόθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή και διανεμήθηκαν από την Ομοσπονδία σε όλη την οικογένεια του Στίβου, το 1997, σε όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα απευθύνθηκαν στον ΣΕΓΑΣ για πρώτη φορά 8 ή 9 χρόνια μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ουδέποτε νωρίτερα είχε ζητήσει οποιοσδήποτε από την Ομοσπονδία να διατηρήσει ή να παραδώσει τις καταστάσεις δωράν διανομής των εισιτηρίων στην ΓΓΑ ή στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ως εκ τούτου, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν οι καταστάσεις αυτές, τις οποίες ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε καμία υποχρέωση να τηρήσει, να αποδώσει ή να φυλάξει, χωρίς βέβαια να μπορεί να αμφισβητηθεί ότι χιλιάδες άνθρωποι του Στίβου παρακολούθησαν τους αγώνες αυτούς, χάρη στα δωρεάν εισιτήρια που παραλάμβαναν επί ημέρες από τον ΣΕΓΑΣ βάσει κριτηρίων που είχαν καθοριστεί με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του και με απόλυτη τήρηση των κανόνων τάξης, διαφάνειας και δημοσιότητας.

Τέλος, ο ΣΕΓΑΣ επιφυλάσσεται για τα υπόλοιπ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.