ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγιασμός -με πολλά προβλήματα- στα σχολεία

12:45 - 11 Σεπ 2008 | Πολιτική
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας έγινε σήμερα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας βρέθηκαν στο B' δημοτικό σχολείο Παιανίας.

Kατά την έξοδό του από το σχολείο ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έτοιμους να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της μάθησης και της γνώσης. Η Πολιτεία, αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας, φροντίζει, χρόνο με χρόνο, να βελτιώνει τα πράγματα, να καλύπτει κενά, να επιλύει προβλήματα.

» Να παρέχει όλα τα μέσα, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο. Και βεβαίως να προωθεί τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, ώστε το εκπαιδευτικό μας σύστημα να γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, πιο ανταγωνιστικό, άξιο του σεβασμού και της εμπιστοσύνης όλων των Ελλήνων πολιτών που το χρηματοδοτούν.»

Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε μετά τον αγιασμό ότι η Πολιτεία έκανε το χρέος της, ευχαριστώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για το γεγονός ότι όλα λειτουργούν σωστά από την πρώτη μέρα.

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους, ενώ για τα νήπια είπε ότι η δυνατότητα απορρόφησης των νηπίων από τα δημόσια νηπιαγωγεία υπερκαλύπτει τις ανάγκες.

Πάντως, βάσει των στοιχείων που παρουσίασε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η νέα σχολικά χρονιά θα κάνει πρεμιέρα με 2.000 λιγότερους καθηγητές και με τα ολοήμερα να υπολειτουργούν, καθώς απουσιάζουν συνολικά 7.000 δάσκαλοι ειδικοτήτων.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παραβρέθηκε στον αγιασμό στο Α΄λύκειο Νέας Ιωνίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε το 84ο Νηπιαγωγείο και το 48ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.Σημειώνεται ότι στο σχολείο αυτό που βρίσκεται κοντά στην πλ.Κουμουνδούρου, συστεγάζονται νηπιαγωγείο και δημοτικό, σε ελάχιστα τετραγωνικά, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται σε έναν μικρό υπόγειο χώρο δίπλα στον καυστήρα.

Σημειώνεται ότι το 90% των παιδιών του νηπιαγωγείου είναι παιδιά μεταναστών.

«Θέλω να πω όμως ότι δεν γίνεται το 2008 να υπάρχουν σχολεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μέσα σε παλιές φυλακές. Δεν γίνεται να υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο υπόγειο, χωρίς παράθυρα, δίπλα στον καυστήρα. Δεν γίνεται στο κάθε παιδί να αναλογεί λιγότερο από μισό τετραγωνικό μέτρο. Δεν γίνεται να σπρώχνουμε τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Γ.Καρατζαφέρης παρέστη στον αγιασμό στο λύκειο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 73η ΔΕΘ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.