ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλοιό ο χώρος της Υγείας

14:18 - 15 Σεπ 2008 | Πολιτική
Πενθήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Παράλληλα, την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, καθαρές τακτικές αποδοχές 1.600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πληρωμή των εφημεριών με βάση τους νέους μισθούς, πλήρη διαχωρισμό των τακτικών από τις υπερωριακές αποδοχές, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο πενθήμερο και μία εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5.000 νέες προσλήψεις.

Σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι «ενώ η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τραγικό τρόπο, η κυβέρνηση, διά του υπουργού της κ. Αβραμόπουλου, άλλοτε παριστάνει τον αμέτοχο θεατή και άλλοτε υποθάλπει διαλυτικές εξελίξεις, όπως ενδεικτικά συμβαίνει στα ζητήματα της διαφθοράς, των προμηθειών, των χιλιάδων θανάτων πολιτών από έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, των επί μήνες απλήρωτων εφημεριών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.