ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To «R» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ενημέρωση

02:15 - 21 Οκτ 2008 | Πολιτική
Το www.reporter.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ενημέρωση που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο. Ετσι, δε θα μεταδίδονται ειδήσεις από τις 6.00 πμ της Τρίτης, 21 Οκτωβρίου, έως και τις 6.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 22 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σημειώνει ότι οι Ομοσπονδίες μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΦΕ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΤΕΡΜ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ) απεργούν για:

* Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

* Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

* Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.

*Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα ΜΜΕ και τη διεύρυνση της υπαγωγής στα Βαρέα και Ανθυγιεινά νέων ειδικοτήτων συναδέλφων που το δικαιούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.