ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την προανακριτική η ΝΔ

16:34 - 23 Οκτ 2008 | Πολιτική
Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην πάρει μέρος στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή συζήτηση επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ανακπίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Το κυβερνών κόμμα δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Ρουσσόπουλος αν μετείχε, θα καταψήφιζε την πρόταση και δεν θα υπήρχε δυνατότητα στη συνέχεια -εφόσον προέκυπταν ποινικές ευθύνες κατά την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής- να συσταθεί Προανακριτική. Για το λόγο αυτό, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την πρότασή του για Προανακριτική Επιτροπή.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να μην αναβληθεί η σχετική συζήτηση. Ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης είχαν ζητήσει τα κόμματα της Αριστεράς, προκειμένου να μελετήσουν επαρκώς τον φάκελο, ενώ και το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει σε μία αναβολή, αλλά υπό τον όρο να το ζητήσει και η κυβέρνηση και να είναι αυστηρώς προσδιορισμένη.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η αυριανή συζήτηση θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με τις τρεις μυστικές ψηφοφορίες, στις οποίες (αν έπαιρνε μέρος το κυβερνών κόμμα) δεν θα συμμετείχαν οι εγκαλούμενοι, δηλαδή οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Δούκας και Μπασιάκος.

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή, τη σύσταση της οποίας αποφάσισε χθες ομοφώνως η Βουλή για την ίδια υπόθεση, ο κ. Σιούφας είπε ότι θα περιλαμβάνει δώδεκα μέλη-βουλευτές από τη ΝΔ οκτώ από το ΠΑΣΟΚ, έναν από το ΚΚΕ έναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τον ΛΑ.Ο.Σ. (σύνολο 23).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.