ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις "επάλξεις" οι bidders για το διασημότερο ρολόι στον κόσμο

09:33 - 17 Ιουλ 2014 | Trends
Στις "επάλξεις" οι bidders για το διασημότερο ρολόι στον κόσμο
Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s δημοπραττεί το «Henry Graves Supercomplication», το πιο διάσημο ρολόι στον κόσμο, στις 11 Νοεμβρίου, στη Γενεύη.

Κατασκευασμένο από τον Patek Philippe, το 1933, το αριστούργημα της ωρολογοποιίας είναι το πιο περίπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι. Η επανεμφάνισή του στην αγορά, 15 χρόνια μετά από μία πώληση ρεκόρ, θα συμπέσει με την 175η επέτειο του οίκου Patek Philippe και θα αποτελέσει το κατάλληλο αφιέρωμα στην ιδιοφυία του Ελβετού κατασκευαστή. Το ρολόι θα πωληθεί στη Γενεύη σε μία δημοπρασία σημαντικών ρολογιών, με εκτίμηση άνω των 15 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει είναι ένα διαρκές ημερολόγιο, οι φάσεις της σελήνης, ο αστρικός χρόνος, εφεδρική ισχύ, και ενδείξεις για την ώρα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής και του νυχτερινού ουρανού της Νέας Υόρκης. Με συνολικά 24 είδη περίπλοκων μηχανισμών ωρολογοποιίας, το ρολόι Graves διατήρησε τον τίτλο του πιο περίπλοκου ρολογιού στον κόσμο για 56 χρόνια και ακόμη και τώρα μπορεί μόνο να ξεπεραστεί από τους τεχνικούς που εργάζονται με τη βοήθεια μηχανημάτων που βασίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.