ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εναλλακτικά… limit-up (;)

17:48 - 21 Ιουλ 2014 | Trends
Εναλλακτικά… limit-up (;)
Την ώρα που το «άτακτο παιδί» του Λονδίνου ταράζει ξανά κυβερνητικούς, συντηρητικούς και φιλότεχνους, κάποιοι άλλοι... επενδύουν στο όνομά του.
Δύο αστυνομικοί ανταλλάσσουν φιλί στο στόμα… Κάποιοι κατακρίνουν και άλλοι απλώς κοιτάζουν, σκέφτονται και θαυμάζουν.
Ο αναιδής street artist έχει καταφέρει για άλλη μια φορά, να γίνει αντικείμενο κουτσομπολιού αλλά και τροφή για τα διεθνή μίντια.
Αναφερόμαστε φυσικά στον Banksy, τον γνωστό βρετανό καλλιτέχνη που ασκεί εδώ και χρόνια κοινωνικο-πολιτική κριτική μέσα από τα στένσιλ του, προκαλώντας λαούς και κυβερνήσεις…
Το πιο εντυπωσιακό όμως με την περίπτωση του Banksy είναι ότι η ιδιαίτερη τέχνη του, από τους τοίχους του δρόμου, τρύπωσε στα ελιτίστικα σαλόνια και τις αίθουσες των οίκων δημοπρασιών, παίρνοντας τεράστια αξία.
Το παραπάνω έργο έχει τίτλο «Kissing Coppers». Ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 και είναι φτιαγμένο από ακρυλικά και μπογιά σπρέι πάνω σε καμβά με διαστάσεις 126,8x102 εκατοστά.
 
Η αναδρομική στο Λονδίνο
Μαζί με μια ενότητα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Banksy, ο Steve Lazarides – ο μάνατζερ που ασχολήθηκε με τις αγοραπωλησίες και την προώθηση του Banksy – διοργάνωσε στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου μία αναδρομική έκθεση  με τα καλύτερα και… πιο προκλητικά του έργα που τελειώνει σε λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ήδη έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα έργο του Banksy, είναι πανευτυχείς καθώς η πορεία του στο διεθνές art market έχει δείξει πως την επόμενη 5ετία οι τιμές των έργων του θα σημειώσουν άνοδο.
 
Δέσποινα Σταυρίδη
Τελευταία τροποποίηση στις 02:36 - 22 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.