ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρήκαν ανεκτίμητο θησαυρό σε ναυάγιο του 1715!

09:50 - 30 Ιουλ 2014 | Trends
Βρήκαν ανεκτίμητο θησαυρό σε ναυάγιο του 1715!
Δεν πίστευε στην τύχη της μία οικογένεια από την Φλόριντα όταν ανακάλυψαν το χαμένο κομμάτι ενός χρυσού εκκλησιαστικού κοσμήματος το οποίο είχε χαθεί εδώ και 300 χρόνια και ανήκε σε έναν Ισπανό ιερέα.
Ο Έρικ Σμιτ, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με την ανάκτηση πολύτιμων αντικειμένων από το βυθό της θάλασσας, έψαχνε με τους γονείς του όταν ανακάλυψε το τετράγωνου σχήματος κομμάτι σε μία περιοχή του πυθμένα όπου το 1715 είχαν βυθιστεί 11 πλοία κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα στα ανοιχτά της ανατολικής Φλόριντα.

Μετά την ανακάλυψη αυτή τον περασμένο μήνα, μια ομάδα Ισπανών ιστορικών συνειδητοποίησαν ότι το κομμάτι αυτό ταιριάζει σε ένα εκκλησιαστικό κόσμημα το οποίο είχε ανακαλυφθεί πριν από 25 χρόνια και κρεμάται σε αλυσίδα γύρω από το λαιμό του αρχιερέα όταν αυτός μεταφέρει την κοινωνία.

Η αξία του κομματιού αυτού παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

«Είναι ανεκτίμητο, έξοχο και μοναδικό στο είδος του», δήλωσε ο Μπρέντ Μπρίσμπεν, επικεφαλής των επιχειρήσεων για την ανάκτηση των βασιλικών κοσμημάτων. Ο Σμιτ είχε ανακαλύψει πέρυσι χρυσά νομίσματα και κοσμήματα αξίας 300.000 δολαρίων στο ίδιο ναυάγιο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.