ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To «Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες γιόρτασε τα 100 χρόνια του

08:51 - 31 Ιουλ 2014 | Trends
To «Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες γιόρτασε τα 100 χρόνια του
Το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» των Σπετσών γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας του, με μια μουσική εκδήλωση, με πρωταγωνίστρια τη λυρική τραγουδίστρια Νίνα Λοτσάρη, η οποία ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οπερέτες και ακούσματα από το χθες που ενθουσίασαν το κοινό.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών σε συνεργασία με το Poseidonion Grand Hotel.

To «Ποσειδώνιο» ξενοδοχείο Σπετσών κτίστηκε από τον εθνικό ευεργέτη Σωτήριο Ανάργυρο, στο πλαίσιο του προγράμματος που είχε καταστρώσει για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Για την εποχή του υπήρξε το μεγαλύτερο και μεγαλοπρεπέστερο επαρχιακό ξενοδοχείο της χώρας μας. Η ανέγερση του ξενοδοχείου, σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Ζήζηλα, άρχισε το καλοκαίρι του 1911 και ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1914. Υπήρξε κέντρο της κοσμικής και της πολιτικής ζωής. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Τον Ιούλιο του 1926 ενώ ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος παραθέριζε στο Ποσειδώνιο, κάνει κίνημα ο Κονδύλης και στέλνει δύο λόχους στρατού να τον συλλάβουν. Όμως ο Πάγκαλος διαφεύγει με το τορπιλικό «Πέργαμος», που το κρατούσε δεμένο μπροστά στο ξενοδοχείο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφάνου, είπε: «Όλοι μας στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών και εγώ προσωπικά, θέλαμε από καρδιάς να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού Ποσειδωνίου που αποτελεί, όπως και η Σχολή, πνευματικό παιδί του ευεργέτη μας Σωτήριου Ανάργυρου. Η Αναργύρειος δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει το Ποσειδώνιο σε κάθε στάδιο της πορείας του, παραμένοντας αρωγός όλα αυτά τα χρόνια σε ενέργειες που στηρίζουν και εξελίσσουν το νησί μας. Είμαστε περήφανοι που το Ποσειδώνιο, μετά το δύσκολο και απαιτητικό έργο της ανακαίνισης και συντήρησης του, κοσμεί, πιο μεγαλοπρεπές από ποτέ, το νησί μας».

Οι εργασίες για την ανακαίνιση του Ποσειδωνίου διήρκεσαν 5 χρόνια, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις σύγχρονες υποδομές αλλά και στη διατήρηση του πρωτότυπου αρχιτεκτονικού σχεδίου του κτιρίου, και το ανακαινισμένο «Poseidonion Grand Hotel» άνοιξε ξανά τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2009.

Οι επισκέπτες και φίλοι του ξενοδοχείου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη διαδρομή του Ποσειδωνίου, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, καθώς και από δύσκολο έργο της ανακαίνισης μέχρι και τη σημερινή αναγέννηση του.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών του Ποσειδωνίου θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και θα κορυφωθούν τον Δεκέμβριο του 2014, όποτε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες το ξενοδοχείο θα διοργανώσει ένα μοναδικό εορταστικό γκαλά το οποίο θα σφραγίσει τον έναν αιώνα ιστορικής παρουσίας του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.