ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να βλάψουν την καριέρα σας

12:52 - 22 Σεπ 2014 | Trends
Λάθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να βλάψουν την καριέρα σας
Αν δεν ποστάρετε μεθυσμένοι ή δεν σκορπίζετε βιτριόλι και ειρωνικά σχόλια στα social media, μην θεωρήσετε ποτέ ότι δεν έχετε λόγο να φοβάστε μια κακή αξιολόγηση από τους εργοδότες σας. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός διαχείρισης της φήμης σας.
  • Μην ποστάρετε επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα μαζί. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι, πριν ανεβάσετε κάτι, να μην δημοσιεύσετε τίποτα που δεν θα έπρεπε να δει ο εργοδότης σας.
  • Πάντα να γνωρίζετε το πλαίσιο διάδρασης και σε ποιο ακροατήριο απευθύνεστε για να αποφύγετε παρεξηγήσεις.
  • Συνειδητοποιείστε ότι αυτά που δημοσιεύετε στα social μένουν για πάντα δημοσιευμένα. Για πάντα ζωντανά όπως τα ζόμπι.
  • Σε περίπτωση που ανακατεύονται τα προσωπικά με τα επαγγελματικά ποστ θα πρέπει να προσέχετε να μην εμφανίζεστε να κάνετε πάρτυ περισσότερο από ότι εργάζεστε. Επειδή κρίνεστε από το περιεχόμενο των προσωπικών δημοσιεύσεων να προσέχετε ιδιαίτερα και να ποστάρετε από 1/3 ενδιαφέροντα, ενημερωτικά και προωθητικά ποστ.
  • Προσέξτε ιδιαίτερα τις ώρες που ασχολείστε με τα social media διότι δεν θα πρέπει να αλληλεπικαλύπτονται από τις ώρες εργασίας. Συζητήστε με τον προϊστάμενό σας για το είδος περιεχομένου και τη συχνότητα που ποστάρετε.
  • Η πρώτη εντύπωση για εσάς έρχεται πλέον με μια πρώτη αναζήτηση στην Google και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν η εντύπωση δεν είναι κολακευτική, πρέπει να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο, όπως μια προσωπική ιστοσελίδα - για να διορθώσει αντικαταστήσει τα φτωχά αποτελέσματα στη φήμη σας.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 22 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.