ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεις σκέτη τέχνη: Δέκα κατάλληλοι προορισμοί για ξεχωριστές πολιτιστικές εμπειρίες

10:20 - 13 Οκτ 2014 | Trends
Πόλεις σκέτη τέχνη: Δέκα κατάλληλοι προορισμοί για ξεχωριστές πολιτιστικές εμπειρίες
Αν βασικό κριτήριο επιλογής προορισμού για τις εξορμήσεις σας είναι οι τέχνες, δείτε τη λίστα με τις πόλεις που γέννησαν και συνεχίζουν να γεννούν πολιτισμό. Οι αναγνώστες του Bloomberg ψήφισαν, και σας προτείνουν τις καλύτερες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης. Απολαύστε τις.

Σιένα, Ιταλία

siena

Από τα θρυλικά μνημεία της Σιένα είναι η Piazza del Campo, στην κεντρική πλατεία της πόλης, που έχει παραμείνει ίδια από το 13ο αιώνα. Εδώ, πραγματοποιείται το Palio di Siena, ο αγώνας αλόγων που χρονολογείται από το 17ο αιώνα. Ο πλούτος της Αναγέννησης περιβάλλει την πόλη με τις πολλές εκκλησίες. Το κόσμημά της; ο καθεδρικός ναός της πόλης, που φιλοξενεί έργα των: Michelangelo, Donatello και Bernini.

 

Παρίσι, Γαλλία

parisi

Αποτελεί αναμφισβήτητα το καλλιτεχνικό κέντρο του δυτικού κόσμου. Στο Παρίσι στεγάζονται περισσότερα από 150 μουσεία, μεταξύ αυτών το Λούβρο, με 70.000 αριστουργήματα. Ανάμεσά τους η Μόνα Λίζα και η Νίκη της Σαμοθράκης. Τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστών και μετα-ιμπρεσιονιστών έργων μπορείτε να βρείτε στο Musée d'Orsay, ενώ οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης οφείλουν να επισκεφτούν το Centre Pompidou. Η απαράμιλλη παριζιάνικη αρχιτεκτονική περιλαμβάνει πανύψηλους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς, όπως η Παναγία των Παρισίων και το Sainte-Chapelle.

 

Ρώμη, Ιταλία

rome

Αυτή η πόλη αφθονεί σε ιστορία, πολιτισμό, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύση και φυσική ομορφιά. Αρχαία ερείπια, όπως το Κολοσσαίο και η Ρωμαϊκή Αγορά, το καλλιτεχνικό και αρχιτεκτονικό μεγαλείο του Βατικανού, η Φοντάνα ντι Τρέβι και τα "Ισπανικά Σκαλιά". Η Ρώμη αποτελεί κομβικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης, με τον Michelangelo, τoν Federico Fellini και άλλους πυλώνες πολιτισμού να έχουν αφήσει το σημάδι τους στους δρόμους της.

 

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

i8NERvPV2H.U

Η γραφική πόλη των Άλπεων είναι γενέτειρα της μουσικής του Amadeus Mozart, τον οποίο και τιμά κάθε Ιανουάριο με τη μεγάλη γιορτή όπερας "Mozart Week". Μια βόλτα στο Altstadt-"Παλιά Πόλη" είναι ένα ταξίδι μεταξύ παρελθόντος, με άψογα διατηρημένα κτίρια που χρονολογούνται από τη μεσαιωνική και μπαρόκ περίοδο. Επιλέξτε να επισκεφτείτε την πόλη το καλοκαίρι, για να παραστείτε στο ετήσιο Φεστιβάλ "Salzburg Festival", όπου οι δρόμοι γεμίζουν θέατρο και μουσική. 

 

Πράγα, Τσεχία

praga

Η "Χρυσή πόλη"  όπως την αποκαλούν θεωρείται ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης για περισσότερα από 1.000 χρόνια. Είναι άλλωστε πατρίδα καλλιτεχνικών επαναστατών όπως Dvorak, Kafka, Kundera και του θεατρικού συγγραφέα, Vaclav Havel.

 

Βιέννη, Αυστρία

biennh

Η μουσική θα ήταν αγνώριστη χωρίς την ύπαρξη αυτή της πόλης, που προώθησε ταλέντα όπως o Haydn, o Mozart, o Beethoven, o Brahms και o Mahler, αλλά και εγχώρια όπως ο Schubert και ο Strauss. Οι επισκέπτες μπορούν να "γευτούν" τους πολιτιστικούς καρπούς της σε 100 διαφορετικά μουσεία.

 

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

agia petroupolh

Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι τη χαρακτήριζε ως "η πιο σκόπιμα αφηρημένη πόλη στον κόσμο". Η Αγία Πετρούπολη που έχει φιλοξενήσει γίγαντες της λογοτεχνίας (Pushkin, Nabokov, Rand) και της μουσικής (Shostakovich, Rachmaninoff, Stravinsky), σήμερα, στεγάζει εκατοντάδες μουσεία, αίθουσες συναυλιών και θέατρα, καθώς και το θρυλικό Mariinsky Ballet.

 

Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Ισπανία

snatiago

Για αιώνες, καθολικοί πιστοί έχουν κάνει προσκύνημα στην πρωτεύουσα της Γαλικίας. Ο προορισμός τους; ο καθεδρικός ναός του Santiago de Compostela, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο, στεγάζει τα λείψανα του Αγίου Ιακώβου του Μεγάλου, ενός από τους 12 αποστόλους του Ιησού. 

 

Λούξορ, Αίγυπτος

luxor

Στην ανατολική όχθη του Νείλου θα βρείτε τη σύγχρονη πόλη, και στη δυτική όχθη, τη "Νεκρόπολη" -η παλιά πόλη των νεκρών-. Το Λούξορ έχει χαρακτηριστεί «υπαίθριο μουσείο», χάρη στα υπαίθρια θαύματα του αρχαίου κόσμου που έχει διατηρήσει αναλλοίωτα. Εδώ θα βρείτε και την Κοιλάδα των Βασιλέων, τον τόπο ταφής περισσότερων από 60 Φαραώ.

 

Κρακοβία, Πολωνία

poland

"Πόλη της λογοτεχνίας", χαρακτηρίστηκε το 2013 από την UNESCO, δεδομένου ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας φιλοξένησε τρεις βραβευμένους με Νόμπελ συγγραφείς -Czeslaw Milosz, Wislawa Szymborska και Ivo Andric-. Η πόλη εξακολουθεί να διοργανώνει εδώ και χρόνια, 30 φεστιβάλ βιβλίου ετησίως. Επίσης, εδώ θα βρείτε το "Jagiellonian University", ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου και μια πληθώρα μουσείων, συμπεριλαμβανομένου του Czartoryski (φωτογραφία).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 13 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.