ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Warren Buffett: Ο δεκάλογος ενός επιτυχημένου επενδυτή

11:14 - 04 Νοε 2014 | Trends
Warren Buffett: Ο δεκάλογος ενός επιτυχημένου επενδυτή
Σε ηλικά 84 χρονών, η επενδυτική του φιλοσοφία αποτελεί κοινό μυστικό. Ο Αμερικανός μεγιστάνας συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα, να κερδίζει στον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ παράλληλα έχει πετύχει το ακατόρθωτο... αν και πάμπλουτος, μας είναι συμπαθής!

Ακολουθεί, ο δεκάλογος ενός επιτυχημένου επενδυτή μέσα από τα καλύτερα ρητά του Warren Buffett, όπως τα μοιράστηκε με τον κόσμο μέσα από τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά. 

"Οι επιχειρηματικές σχολές επιβραβεύουν δύσκολες, κομπλεξικές συμπεριφορές αντί για φυσιολογικές συμπεριφορές, αλλά οι φυσιολογικές συμπεριφορές είναι οι πιο αποτελεσματικές."

"Ο πιο χαζός λόγος για να αγοράσεις μία μετοχή, είναι επειδή ανεβαίνει."

"Οποιος ακολουθεί τις συμβουλές των χρηματιστών, μπορεί επίσης να ρωτήσει έναν κομμωτή, να του συστήσει ένα νέο κούρεμα."

"Αν κατέχει κάποιος καλές μετοχές, θα ήταν τρελό να τις πουλήσει εξαιτίας μίας πτώσης της τιμής τους. Εγώ ψάχνω επιχειρήσεις, τις οποίες καταλαβαίνω και είμαι πεπεισμένος για τις μελλοντικές προοπτικές τους."

"Πλούσιος γίνεσαι, όταν επενδύεις σε εταιρείες, που κοστίζουν λιγότερο από την αξία τους."

"Συγκεντρώστε τις επενδύσεις σας. Αν διαθέτετε ένα χαρέμι με σαράντα γυναίκες, δεν θα γνωρίσετε καμία από αυτές καλά."

"Θα πρέπει να επενδύουμε σε φίρμες, τις οποίες θα μπορεί να διοικήσει ακόμη και ένας εντελώς ηλίθιος, γιατί κάποια ημέρα θα συμβεί ακριβώς αυτό."

"Μία μετοχή, την οποία δεν είσαι διατεθειμένος να κρατήσεις για δέκα χρόνια, δεν επιτρέπεται να την κατέχεις ούτε για δέκα λεπτά." 

"Η επένδυση δεν είναι κάποιο παιχνίδι, στο οποίο νικά εκείνος με δείκτη ευφυίας 160 τον άλλον με iQ 130. Η σωφροσύνη είναι σημαντική."

"Μην αγοράζεις ποτέ μία μετοχή, αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα, ότι η τιμή της θα μειωθεί στα μισά."

"Αγοράστε φτηνά, μην πουλάτε ποτέ!"

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 04 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.