ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook βάζει κουμπί για δωρεές στη μάχη κατά του Εμπολα

10:00 - 06 Νοε 2014 | Trends
Το Facebook βάζει κουμπί για δωρεές στη μάχη κατά του Εμπολα
Κουμπί που επιτρέπει τις δωρεές σε όσους έχουν πληγεί από τον ιό Εμπολα σκοπεύει να δημιουργήσει το Facebook.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο με τα 1,3 δισ. μέλη, έχει ως στόχο να ενισχύσει οικονομικά τους πληγέντες του ιού αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες του. 

"Η κίνηση της εταιρείας στοχεύει στη διάδοση της ιδέας και τη συμπαράσταση των χρηστών του Facebook στην  επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική", εξηγεί η Naomi Gleit, υπεύθυνη της διαχείρισης της εν λόγω κίνησης, ενώ σημειώνει: "Είναι ένα μικρό μέρος μιας τεράστιας προσπάθειας. Η εταιρεία έχει σκοπό να κάνει ανάλογες ανθρωπιστικές προσπάθεις στο μέλλον".  

Το κουμπί αναμένεται να ενσωματωθεί στο κοινωνικό δίκτυο από την Πέμπτη, ενώ θα μείνει στην πλατφόρμα για μια εβδομάδα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν χρήματα στους τρεις ακόλουθους διαφορετικούς οργανισμούς: "American Red Cross", "International Medical Corps" και "Save the Children".

 

facebook-ebola-fight

Παράλληλα, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο έχει δωρίσει 100 wireless hotspots στις περιοχές της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε, εκεί όπου βρίσκονται οι ανταποκριτές που ενημερώνουν για τις εξελίξεις του ιού, διευκολύνοντας τη μετάδοση των γεγονότων.

mark

Σημειώστε πως ο Zuckerberg έχει ήδη δωρίσει 25 εκατομμύρια δολάρια στο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, η ανάρτηση της είδησης στο Facebook συγκέντρωσε 300.000 like.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 07 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.