ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβείο ήθους μοιράζει το Πεκίνο στους πιο... ευγενικούς επιβάτες λεωφορείων

11:16 - 10 Νοε 2014 | Trends
Βραβείο ήθους μοιράζει το Πεκίνο στους πιο... ευγενικούς επιβάτες λεωφορείων
Διαγωνισμό για τους 100 πιο ευγενικούς και πολιτισμένους επιβάτες λεωφορείων και μετρό, ξεκίνησε η διεθνής σύνοδος του APEC, στο πλαίσιο της επίλυσης του συγκοινωνιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Πεκίνο.

"Κινέζικο ριάλιτι" χαρακτήρισε την ιδέα η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων κατοίκων της κινεζικής πρωτεύουσας.

Αν και το έπαθλο είναι μόνο μια κάρτα διαδρομών μόλις δέκα δολαρίων, αξίζει να σημειωθεί πως συνοδεύεται με ένα υψηλότατου κύρους πιστοποιητικό κοσμιότητας! Η συμμετοχή στον πρωτότυπο "διαγωνισμό" γίνεται είτε με αίτηση που συμπληρώνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, είτε με επιλογή που κάνουν οι 8.000 "κριτές" που κυκλοφορούν στα μέσα συγκοινωνιών με κίτρινα γιλέκα. 
Η πλειονότητα των "κριτών" προέρχονται από την πιο αυστηρή ομάδα αξιολόγησης συμπεριφοράς σε λεωφορεία και μετρό, τους συνταξιούχους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο διαγωνισμός έχει όντως αποτέλεσμα και το κλίμα στα μέσα συγκοινωνιών της κινεζικής πρωτεύουσας έχει αρχίσει να γίνει αισθητά λιγότερο εχθρικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.