ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάτε σοκολάτα όσο...προλαβαίνετε!

14:42 - 17 Νοε 2014 | Trends
Φάτε σοκολάτα όσο...προλαβαίνετε!
Οι παραγωγοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2020, η έλλειψη σοκολάτας θα είναι γεγονός και το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Mars Inc και η Barry Callebaut AG, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίας παραγωγής σοκολάτας παγκοσμίως, επισημαίνουν πως η ζήτηση της σοκολάτας ανεβαίνει συνεχώς, ενώ η παραγωγή μειώνεται. Οι αιτίες της έλλειψης είναι οι ασθένειες του κακάο, η ξηρασία και η μείωση των καλλιεργειών κακάο για πιο προσοδοφόρα προϊόντα, όπως καλαμπόκι και καουτσούκ.

Ήδη το 2013 ο πλανήτης κατανάλωσε περισσότερο κακάο από την συνολική παραγωγή της χρονιάς. Το 2014, παρά την αύξηση της παραγωγής, η ποσότητα μόλις που κατάφερε να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Από το 1993 μέχρι το 2007, η τιμή του κακάο ήταν 1465 δολάρια ανά τόνο κατά μέσο όρο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 87%.  

Oι προσπάθειες για να γίνει η σοκολάτα άφθονη και φτηνή είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κάτι άνοστο, όπως οι ντομάτες, το κοτόπουλο και οι φράουλες των σούπερ μάρκετ.

Η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται σε ένα νέο είδος κακάο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό αλλά και ιδιαίτερα εύγευστο, με τη νέα αυτή ποικιλία να υπόσχεται άφθονη και σταθερή παραγωγή σοκολάτας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.