ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκε τρία χρόνια μετά σκάφος που είχε χαθεί στο τσουνάμι

11:42 - 28 Νοε 2014 | Trends
Βρέθηκε τρία χρόνια μετά σκάφος που είχε χαθεί στο τσουνάμι
Σε νησάκι στη μέση του Ειρηνικού εντοπίστηκε μικρό σκάφος που είχε χαθεί το 2011, όταν το τσουνάμι χτύπησε τη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Τρία χρόνια μετά το σκάφος επεστράφη στον ιδιοκτήτη του!

Το σκάφος μάρκας Yamaha βρέθηκε από το εθελοντή Ντανιέλ Λάμπε στην Ατόλλη Τζόνστον, μία μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ, που βρίσκεται 1150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαβάης, αποτελούμενη από έναν κοραλλιογενή ύφαλο, δύο φυσικά και δύο τεχνητά νησιά, και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για πυρηνικές δοκιμές. Ο Ντανιέλ μετέφερε τη βάρκα στη Χαβάη και αναζήτησε τον ιδιοκτήτη της,

Ο λόγος για τον Τομομούνε Ματσουνάγκα, που βρισκόταν στη Φουκουσίμα και που είχε χάσει το  σπίτι του στο τσουνάμι που σκότωσε 16 χιλιάδες ανθρώπους τον Μάρτιο του 2011.Σύμφωνα με τον τύπο της Χαβάης ο ιδιοκτήτης παρέλαβε το σκάφος του στις 10 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε λίγα χρόνια, θα απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μου πάνω στη μικρή μου βάρκα, παρέα με τα παιδιά μου. Όπως άναμε πριν από τo τσουνάμι της 10ης Μαρτίου 2011», ανέφερε στην επιστολή του, ο κ. Ματσουνάγκα που ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για να επιστρέψει το σκάφος πίσω στη βάση του, προσθέτοντας ότι επανέφερε στο μυαλό του ευχάριστες στιγμές από το παρελθόν, όταν τα παιδιά του έπαιζαν πάνω σε αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.