ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Warren Buffett: Τα μυστικά ενός κορυφαίου επενδυτή

12:26 - 28 Νοε 2014 | Trends
Σε ηλικά 84 χρονών, o επιτυχημένος επιχειρηματίας, Warren Buffett, με τη σοφία και την ευστοχία ενός σοβαρού επενδυτή παραμένει στην κορυφή.

Ιδού μερικές από τις πολύτιμες συμβουλές του μέντορα των traders:

"Αν μας έδινε η ιστορία όλες τις απαντήσεις, τότε η λίστα Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο θα απαρτιζόταν από βιβλιοθηκάριους."

"Είναι οδυνηρό, να κάθεσαι πάνω σε τόσο πολλά χρήματα. Ακόμη πιο οδυνηρό όμως είναι να κάνεις κάτι χαζό με αυτά».

"Διεξάγεται πόλεμος των τάξεων, η τάξη μου νικά, αν και δεν θα έπρεπε."

"Το μέλλον δεν είναι ποτέ ξεκάθαρο. Ήδη πρέπει να πληρώσεις ένα υψηλό αντίτιμο για λίγη ασφάλεια. Γι' αυτό είναι η ανασφάλεια, ο φίλος των μακροπρόθεσμων επενδυτών."

"Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για μετοχές, όταν κάνουν το ίδιο και όλοι οι άλλοι. Ο καλύτερος χρόνος είναι όμως, όταν δεν ενδιαφέρεται κανένας."

"Είναι καλύτερα να έχεις περίπου δίκιο, παρά να πλανάσαι θανατηφόρα."

“Δεν προσπαθώ ποτέ, να κερδίσω χρήματα με μετοχές. Αγοράζω με την πεποίθηση, ότι το χρηματιστήριο θα μπορούσε να κλείσει την επόμενη ημέρα για πέντε χρόνια."

Το 1962 ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Berkshire Hathaway. Οι μετοχές της εταιρείας υφασμάτων άξιζαν λιγότερο από τα κεφάλαια της εταιρίας. Σκοπός του να την μετατρέψει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, κατευθύνοντας τα ελεύθερα κεφάλαια της εταιρίας σε εξαγορές και αγορές μετοχών, με στρατηγική την απόκτηση μεριδίων σε υποτιμημένες εταιρίες σε φθηνή τιμή. Σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει  πάνω από 300 δις δολάρια, ενώ η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 68 δισεκατομμύρια.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 28 Νοε 2014
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.