ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που θα περάσουν τις διακοπές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι Έλληνες ταξιδιώτες;

11:15 - 03 Δεκ 2014 | Trends
Που θα περάσουν τις διακοπές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι Έλληνες ταξιδιώτες;
Ποιοι ελληνικοί και ξένοι προορισμοί θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και θα γεμίσουν με κόσμο; Η Αιώνια πόλη, η πόλη του Φωτός ή η πόλη που γέννησε τη φιλοσοφία, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για την εορταστική περίοδο.

Δημοφιλείς προορισμοί Χριστουγέννων  

Χριστούγεννα 2014

Χριστούγεννα 2013

Ρώμη, Ιταλία

Λονδίνο, Αγγλία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ρώμη, Ιταλία

Μπάνσκο, Βουλγαρία

Παρίσι, Γαλλία

Παρίσι, Γαλλία

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αθήνα, Ελλάδα

Βιέννη, Αυστρία

Βιέννη, Αυστρία

Βερολίνο, Γερμανία

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Μπάνσκο, Βουλγαρία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Πράγα, Τσεχία

 

Αράχωβα, Ελλάδα

 

Άκρως Ελληνικά θα είναι τα Χριστούγεννα φέτος για τους Έλληνες ταξιδιώτες καθώς δυναμική εμφάνιση μέσα στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς τους, κάνουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα με τους προορισμούς δεν συντάχθηκε με σειρά προτεραιότητας καθώς η διαφορά στις αναζητήσεις είναι αμελητέα και συνεχώς μεταβαλλόμενη. Σίγουρα ωστόσο αυτοί οι προορισμοί αποτελούν τους δέκα δημοφιλέστερους που θα κατακλυστούν από κόσμο.  Μια μικρή σύγκριση ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των περασμένων Χριστουγέννων και των φετινών, καταδεικνύει σαφώς ότι οι Έλληνες φέτος δεν είναι σε θέση να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη. Αντ’ αυτού στρέφονται περισσότερο στην Ευρώπη και στους κατά παράδοση τουριστικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σε αντίθεση με τον περασμένο χρόνο, που δεν υπήρχε καμμία Ελληνική πόλη μέσα στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις των Ελλήνων, φέτος η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα έρχονται να επαληθεύσουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει.

 

Δημοφιλείς προορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Που θα αλλάξουν το χρόνο οι Έλληνες ταξιδιώτες; Σε ποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα μετρήσουν αντίστροφα για να αποχαιρετήσουν το 2014 και να υποδεχτούν ένα πολλά υποσχόμενο 2015;

Πρωτοχρονιά 2015

Πρωτοχρονιά 2014

Ρώμη, Ιταλία

Ρώμη, Ιταλία

Παρίσι, Γαλλία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρίσι, Γαλλία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βερολίνο, Γερμανία

Αθήνα, Ελλάδα

 

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Μπάνσκο, Βουλγαρία

 

Πράγα, Τσεχία

 

Βιέννη, Αυστρία

 

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 

Εν συγκρίσει με τον περασμένο χρόνο, σίγουρα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν περισσότερο φέτος ή τουλάχιστον θέλησαν να έχουν περισσότερες επιλογές. Να σημειωθεί ότι το Μπάνσκο της Βουλγαρίας εμφανίζεται και στη λίστα των Χριστουγεννιάτικων προορισμών και αυτών για την Πρωτοχρονιά κάτι που αποδεικνύει σαφώς ότι για ακόμα μια χρονιά κατά την περίοδο των εορτών θα έχει χρώμα Ελληνικό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι κανένας Γερμανικός προορισμός δεν καταφέρνει φέτος να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστών.

 

Η λίστα είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα στην www.trivago.gr από την 1ηΣεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2014 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι ότι οι ταξιδιώτες θα διαμείνουν στους εν λόγω προορισμούς τουλάχιστον για τις 25 και τις 26 Δεκεμβρίου. Ομοίως για τη λίστα των προορισμών της Πρωτοχρονιά, πραγματοποιήθηκε έρευνα στις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα από την 1ηΣεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2014, για ταξίδια που  θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, με βασική προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες θα διαμείνουν στους εν λόγω προορισμούς τουλάχιστον την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του χρόνου. Οι λίστες δεν συντάχθηκαν σε καμία περίπτωση με σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των αναζητήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος και η διαφορά ανάμεσα στις πόλεις αμελητέα και συνεχώς μεταβαλλόμενη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.