ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bill Gates: Τα καλά νέα του 2014!

11:41 - 18 Δεκ 2014 | Trends
Bill Gates: Τα καλά νέα του 2014!
Ο ιός Έμπολα, η άνοδος του Isis, η επανάσταση στην Ουκρανία, το 2014 είναι φαινομενικά μία χρονιά γεμάτη αναταραχές και κακουχίες. Αν και πολλά δυσάρεστα γεγονότα πρωταγωνιστούν στην ανασκόπηση της χρονιάς, ο Bill Gates θέλοντας να περάσει ένα θετικό μήνυμα αποφάσισε να συντάξει στο προσωπικό του blog μία λίστα από θετικές ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά γράμματα.

Αυτά είναι λοιπόν τα πέντε πιο σημαντικά καλά νέα του 2014 σύμφωνα με τον Bill Gates:

1. Μειώνεται ταχύτερα από το προβλεπόμενο ο θάνατος των παιδιών κάτω των πέντε ετών: Για 42η συνεχόμενη χρονιά το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας μειώθηκε και μάλιστα φέτος μειώθηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το προβλεπόμενο. Ο Gates έγραψε για το θέμα: «Για' μένα ένας τρόπος για να μετρήσουμε την πρόοδο είναι να δούμε πόσα παιδιά πεθαίνουν από αιτίες που μπορούμε να αποτρέψουμε. Σήμερα, περισσότερα παιδιά από ποτέ θα καταφέρουν να ζήσουν τα πέμπτα τους γενέθλια».

2. Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για την καταπολέμηση του AIDS: Ο Gates στηρίζει την άποψή του σε δεδομένα που δημοσιεύτηκαν αυτό το μήνα και δείχνουν ότι πλέον περισσότερα άτομα λαμβάνουν θεραπεία παρά νοσούν από τον ιό AIDS.

3. Περισσότερα παιδιά εμβολιάστηκαν για τον ιό Ρότα: Ο Ιός Ρότα είναι η πιο κοινή αιτία της σοβαρής διάρροιας μεταξύ βρεφών και μικρών παιδιών και αποτελεί αιτία θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο. Όπως γράφει ο Gates αυτός ο αριθμός πλέον έχει μειωθεί στο μισό διότι έγινε πιο φτηνή και πιο εύκολη η πρόσβαση στο εμβόλιο.

4.Σημαντική ανακάλυψη για την φυματίωση: «Η φυματίωση είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, ενώ οι υπάρχουσες θεραπείες είναι ανεπαρκείς, ειδικά για τις μορφές της νόσου που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα. Γι 'αυτό είναι μεγάλη υπόθεση φέτος οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μια νέα θεραπευτική αγωγή της φυματίωσης έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην πρώιμη φάση της έρευνας. Αν αυτή η νέα θεραπευτική αγωγή εφαρμοστεί, θα μπορούσε να μειώσει δραματικά το χρόνο που χρειάζεται για να θεραπευτεί η φυματίωση και να γλιτώσει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες από δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης», έγραψε ο Gates.

5.O αγώνας της Νιγηρίας ενάντια στην πολιομυελίτιδα βοήθησε την καταπολέμηση του Έμπολα: Όπως υποστηρίζει ο Gates η Νιγηρία είχε φέτος μόνο 6 κρούσματα πολιομυελίτιδας ενώ πέρυσι είχε πενήντα και τα προηγούμενα χρόνια ακόμα περισσότερο. Ακριβώς όμως επειδή η Νιγηρία είχε τεράστιο υποδομή για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας αντιμετώπισε και πιο αποτελεσματικό των Έμπολα. Πλέον η Νιγηρία δεν έχει κανένα κρούσμα Έμπολα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:49 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.