ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαγγελματική επιτυχία σημαίνει δυναμική στάση σώματος!

10:15 - 01 Ιαν 2015 | Trends
Επαγγελματική επιτυχία σημαίνει δυναμική στάση σώματος!
Γνωρίζατε πως ο τρόπος που στέκεστε και κινείστε στη δουλειά αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και μειώνει την ορμόνη του στρες;

Η επαγγελματική καταξίωση, εκτός από προσόντα, χρειάζεται και σωστό attitude. Ή τουλάχιστον, έτσι, μαρτυρούν οι επιστήμονες που κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το  powerposingστον επαγγελματικό χώρο είναι ο μισός δρόμος για την επιτυχία.

Τι είναι όμως, το powerposing;

Απλά, η λήψη μιας πιο σίγουρης στάσης, ακόμη κι όταν δεν το αισθάνεστε, προκειμένου  να κάνετε τον εαυτό σας πιο κυρίαρχο. Στο δια ταύτα, φαίνεται πως οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες θέλουν και την αντίστοιχη στάση σώματος.

Για παράδειγμα, όταν συμμετέχετε σε μια συνεδρίαση, σταυρώστε ερμητικά τα χέρια σας στο στήθος, αλλά διατηρείστε τους ώμους σας όρθιους και προς τα πίσω για να δείξετε σιγουριά. Ένα άλλο tipεδώ, είναι να έχετε τα βλέφαρα ελαφρώς πιο κλειστά από το κανονικό. «Η σιγουριά ξεκινά από το βλέμμα», λένε οι ειδικοί. «Το ίδιο και ο φόβος». Όταν έχουμε βλέμμα με μάτια ορθάνοιχτα, στην ουσία υποδηλώνουμε νευρικότητα. Για το κλείσιμο μιας συμφωνίας, συστήνουν όρθια στάση, με τις παλάμες  ακουμπισμένες στο τραπέζι και μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός. Το μήνυμα που περνάτε, εδώ, είναι πως γνωρίζετε πολύ καλά τι λέτε και βρίσκεστε σε θέση ισχύος.

Οι συμβουλές, όμως, αφορούν και πιο απλά πράγματα, όπως η «ψιλή κουβέντα» με το αφεντικό σας. Η στάση εδώ λέγεται «Superman», γιατί ενδείκνυται να στέκεστε απέναντι του με τα χέρια στη μέση και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Eπιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στο στο σαγόνι! Χαμηλωμένο σαγόνι ή αγγίγματα στο λαιμό σας δείχνουν άγχος και έλλειψη ελέγχου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 29 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.