ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εγγονή του Picasso πουλά έργα του!

11:37 - 07 Ιαν 2015 | Trends
Η εγγονή του Picasso πουλά έργα του!
Έργα του διάσημου παππού της, αξίας 290 εκατ. δολαρίων πουλά η εγγονή του Ισπανού ζωγράφου, Pablo Picasso.

Η Marina Picasso, η οποία έχει εκδώσει και βιβλίο, κατηγορώντας τον παππού της ότι της έκλεψε την παιδική της ηλικία, θα βγάλει στο... σφυρί τουλάχιστον έξι έργα του, περιλαμβανομένου και του πορτρέτου της πρώτης συζύγου του Picasso, Olga Kokhlova, του 1923.

Όπως αναφέρει η New York Post,  τα έργα του διάσημου ζωγράφου θα πουληθούν απευθείας από την εγγονή του, με το πρώτο ραντεβού με τους επίδοξους αγοραστές να λαμβάνει χώρα στη Γενεύη.

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο πουλάει τα έργα και τη βίλα του στις Κάνες ψάχνοντας μια πλούσια εκδίκηση…

Το πορτρέτο της πρώτης γυναίκας του Picasso, τιτλοφορείται “Portrait de femme (Olga),” και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να φτάσει τα 60 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, θα πουληθούν ο πίνακας του 1911, με τίτλο “Femme à la Mandoline (Mademoiselle Leonie assie)” -με τιμή εκκίνησης τα 60 εκατ. δολάρια-, αλλά και το έργο του 1921, με τίτλο “Maternité”, το οποίο αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης τα 54 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, η Marina Picasso σχεδιάζει να πουλήσει και την βίλα του παππού της στις Κάννες, γνωστή ως “La Californie,” εκεί όπου ο Picasso έζησε με την δεύτερη σύζυγό του Jacqueline Roque.

Όπως έχει η ίδια παραδεχτεί μεγάλωσε στην φτώχεια επειδή ο παππούς της δεν είχε φροντίσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, σημειώνοντας στα απομνημονεύματά της με τίτλο: “Picasso: My Grandfather,” ότι ο ζωγράφος παππούς της οδήγησε όποιον ήταν κοντά του «στην κατρακύλα και την απόγνωση».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 07 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.