ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποια χώρα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχετε γυναίκα αφεντικό;

11:25 - 15 Ιαν 2015 | Trends
Σε ποια χώρα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχετε γυναίκα αφεντικό;
Σχεδόν το 1/3 των επιχειρήσεων του κόσμου διοικείται από γυναίκες, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εν λόγω «γυναικοκρατία» εντοπίζεται κατά βάση σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Αυτές είναι η Τζαμάικα, η Κολομβία και η Αγία Λουκία στην Ανατολική Καραϊβική.

Στη Τζαμάικα γύρω στο 60% των επικεφαλής των εταιρειών είναι γυναίκες, ποσοστό που δεν καταγράφεται σε καμία άλλη χώρα. Στην Κολομβία, το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 53%. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται, όπως έχει ήδη αναφερθεί, η Αγία Λουκία, στην οποία το ποσοστό αγγίζει το 52,3%.

Λίγο πιο κάτω στη λίστα με τις γυναικοκρατούμενες περιοχές βρίσκονται οι Φιλιππίνες, όπου το 48% των επικεφαλής στις εταιρείες είναι γένους θηλυκού, αλλά και ο Παναμάς, με ποσοστό 47%. Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες που διοικούν εταιρείες είναι επίσης πολλές. Ειδικότερα αγγίζουν το ποσοστό του 43%.

Παρά το γεγονός πως πλέον οι συνθήκες στους χώρους εργασίας έχουν αλλάξει και οι γυναίκες μπορούν να διεκδικήσουν ισάξιες θέσεις με αυτές των ανδρών, καθώς είναι μορφωμένες και πλήρως αποκατεστημένες, στη χώρα μας, όσον αφορά το τμήμα της διοίκησης, η αλήθεια είναι πως τις υψηλότερες θέσεις καταλαμβάνουν άντρες.

Το σίγουρο είναι πως οι θηλυκές υπάρξεις έχουν να διανύσουν ακόμα πολύ δρόμο προκειμένου να κατακτήσουν το ισχυρό φύλο, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης που η αγορά εργασίας έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 15 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.