ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μας συμβουλεύουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες;

11:18 - 09 Φεβ 2015 | Trends
Τι μας συμβουλεύουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες;
Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε κάποιο τομέα ή θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τη δική τους επιχείρηση είναι πολλοί.

Οι ήδη πετυχημένοι καριερίστες μοιράζονται μαζί μας στοιχεία που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ο οποιοσδήποτε θέλει να κάνει την παρουσία του αισθητή στον κλάδο των επιχειρήσεων. Τα επαγγελματικά μυαλά του κόσμου βγάζουν στην επιφάνεια όλες εκείνες τις συμβουλές που οφείλει κανείς να ακολουθήσει για να φτάσει στην κορυφή. Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποιες από τις θεωρίες-φράσεις κορυφαίων στο είδος τους δημιουργών.

Ο Bill Gates, συνιδρυτής Microsoft είχε πει πως ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμηση σου αλλά περιμένει να ολοκληρώσεις κάτι πριν αισθανθείς εσύ ο ίδιος καλά με τον εαυτό σου.

Ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple, είχε σημειώσει πως δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας γι’ αυτό ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να επιτύχει σε ό,τι αγαπάει. Η ζωή είναι πολύ σύντομη.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερικανίδα, Oprah Winfrey, ιδιοκτήτρια media στο παρελθόν είχε τονίσει πως αληθινή εντιμότητα σημαίνει να κάνεις το σωστό πράγμα γνωρίζοντας ότι κάνεις δεν ήξερε αν όντως διέπραξες το σωστό ή όχι.

GTY steve jobs ipod nt 131004 16x9 992Ο ιδρυτής της Dell, Μichael Dell, είχε πει: «Mην χάνεις τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να διαλέξεις την τέλεια ευκαιρία, γιατί έτσι θα χάσεις την σωστή ευκαιρία».

Ο βιομηχανικός εφευρέτης, James Dyson, είχε τονίσει πως το κλειδί στην επιτυχία είναι η αποτυχία. Η επιτυχία αποτελείται από 99% αποτυχία.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, από την άλλη, είχε σχολιάσει πως αν δεν θες να σε κατακρίνουν, τότε μην επιχειρήσεις ποτέ τίποτα καινούργιο.

 

 

Η ιδρύτρια της Mary Kay Cosmetics, Mary Kay Ash είχε πει: «Μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι αυτοπεριορίζονται σε αυτό που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Μπορείς να πας όσο μακριά σε αφήνει το μυαλό να πας. Αν πιστεύεις σε κάτι πάρα πολύ να θυμάσαι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί.»

Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Bring, σημείωσε πως όλοι προφανώς θέλουν να είναι επιτυχημένοι αλλά προσωπικά θα επιθυμούσα ύστερα από χρόνια να έχω καταφέρει να είμαι καινοτόμος, φερέγγυος και να έχω κάνει μια αλλαγή στον κόσμο που μας περιβάλλει.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 09 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.