ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομποτικός σκύλος κλέβει την παράσταση!

11:10 - 12 Φεβ 2015 | Trends
Ρομποτικός σκύλος κλέβει την παράσταση!
Μικρά τεχνολογικά θαύματα δημιουργεί στις μέρες μας η ρομποτεχνολογία, κατακτώντας το μέλλον και εξιτάροντας τη φαντασία.

Πρόσφατα η Boston Dynamics, μία εταιρεία που ειδικεύεται στη κατασκευή high-tech ρομπότ και η οποία ανήκει από το 2013 στο group εταιρειών της Google, δημιούργησε τον Spot, έναν ρομποτικό σκύλο που είναι μία αναβαθμισμένη και εξελιγμένη version του ρομπότ WildCat που μας είχε παρουσιάσει στο παρελθόν.

Ο σκύλος έχει βάρος περίπου 70 κιλών ενώ μπορεί να περπατάει και να σκαρφαλώνει σε διαφορετικούς τύπους τερέν, χάρη στους ενσωματωμένους σένσορες που διαθέτει.

Παράλληλα, ο Spot έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί ακόμη και σε περιπτώσεις που κάποιος επιχειρεί να το θέσει εκτός πορείας (στο video οι κατασκευαστές του δεν διστάζουν να το κλωτσήσουν).

Το ρομποτικό ζωάκι κατασκευάστηκε με γνώμονα να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεταβαίνει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές, φτάνοντας σε σημεία που ενδεχομένως τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να φτάσουν.

Η τελειοποίησή του βρίσκεται σαφώς ακόμα μακριά προκειμένου να αναπτυχθούν και οι ικανότητες του. Αν παρακολουθήσετε τις κινήσεις του στο video που ακολουθεί θα καταλάβετε τη φυσικότητα των κινήσεων του που ειλικρινά είναι αξιοθαύμαστη.

Βλέποντας τον Spot να περπατάει όπως όλες οι οργανικές μορφές ζωής, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η επιστημονική φαντασία γίνεται πλέον… πραγματικότητα!

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.