ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πρέπει να δίνετε άφοβα τους κωδικούς σας στο έτερον σας ήμισυ;

09:44 - 16 Φεβ 2015 | Trends
Γιατί πρέπει να δίνετε άφοβα τους κωδικούς σας στο έτερον σας ήμισυ;
Αν νομίζετε πως είναι καταπιεστικό να δίνετε τους κωδικούς πρόσβασης από τα social media στο έτερον σας ήμισυ, νέα έρευνα που βλέπει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη πράξη είναι ένδειξη πραγματικής αγάπης.

Το παρών στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία One Poll για χάρη της Samsung με αφορμή την κυκλοφορία των νέων «γαλαξιακών» smartphones της, της σειράς A, έδωσαν 2.000 Βρετανοί.
Αληθινή αγάπη ή απουσία ιδιωτικής ζωής;

Αξιόλογο είναι πως το 56% αυτών που ρωτήθηκαν σημείωσε πως θεωρεί πως το να δίνεις τον κωδικό πρόσβασης του mail σου ή των social media είναι σημάδι πραγματικής αγάπης.

Οι ερωτηθέντες ήταν δεσμευμένοι  ενώ το 51% ήταν γυναίκες. Γύρω στο 40% του συνόλου επισήμανε πως γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του/της συντρόφου του, ενώ το 25% παραδέχθηκε ότι έχει τον κωδικό του λογαριασμού του στο Facebook. Περίπου το 30% δήλωσε ότι γνωρίζει το PIN ή τον κωδικό ξεκλειδώματος του κινητού του/της αγαπημένου/ης του, ενώ το 54% ανέφερε ότι αν δεν είχαν τους παραπάνω κωδικούς θα υποπτεύονταν ότι κάτι πονηρό συμβαίνει.

Από τους δέκα ανθρώπους που ρωτήθηκαν τέσσερις παραδέχθηκαν πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουν το κινητό του συντρόφου τους, ενώ οι έξι στους δέκα είχαν κάποια στιγμή πιάσει το έτερό τους ήμισυ στα… πράσα. Συν τοις άλλοις, το 30% παραδέχθηκαν ότι ψαχουλεύοντας στα email ή στο κινητό του/της καλού/ής τους κατέστρεψαν μια γλυκιά έκπληξη που τους επεφύλασσε εκείνος/εκείνη.

Ψηφιακή VS πραγματική ζωή

Το θέμα είναι πως η πραγματική ζωή φαίνεται πως υποσκελίζεται από αυτή των ψηφιακών μέσων. Αυτό απέδειξε τουλάχιστον δημοσκόπηση της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής τεχνολογίας The Gadget Show που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 ενήλικους βρετανούς. Όπως δήλωσε το 5% αυτών που συμμετείχαν, θα προτιμούσε να περάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τη συσκευή των ονείρων του παρά με τον/την αγαπημένο/η του.

Το 25% των ανδρών παραδέχθηκε ότι επιθυμεί να περνάει τα Σάββατά του «αγκαλιά» με το smartphone, την κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, τα ακουστικά του, την τηλεόραση 4Κ. Στην περίπτωση των γυναικών, παρόμοιο μοτίβο ακολούθησε το 14%.
Τέλος το 42% των ανδρών ανέφερε ότι κάποια στιγμή είχε προχωρήσει στην αγορά ενός γκάτζετ με σκοπό να το δωρίσει στη σύντροφό του για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

CB0558935A5E87E17CD2EF9FE72A67BA

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.