ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες;

11:33 - 01 Απρ 2015 | Trends
Τι μισθό λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες;
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Πιο επίκαιρη από ποτέ φαντάζει η φράση που είπε Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο στην περίφημη ταινία Λόλα, όταν κανείς σκεφτεί τα ποσά που παίρνουν για μισθό οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, βρίσκεται στη 15η θέση της λίστας, λαμβάνοντας 85.479 ευρώ ως μισθό το χρόνο!

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηγέτες είναι οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ,  Άνγκελα Μέρκελ και Σαβιέ Μπετέλ. Στο δεύτερο πίνακα φαίνεται καθαρά το ωρομίσθιο των ηγετών συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σκαρφαλώνει στην 9η θέση.

CBYOEU WgAAgEaR

Η ιστοσελίδα statista παράλληλα δημοσιεύει τα χρήματα που βάζουν στην τσέπη τους οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη.

photo tsipras

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται ο Λι Χσιενγκ Λουνγκ της Σιγκαπούρης, ο οποίος λαμβάνει ως καταγεγραμμένο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες ετησίως, ενώ ο δεύτερος ο Μπαράκ Ομπάμα, λαμβάνει μόλις 269.690 λίρες! Ουραγός της λίστας είναι ο Κινέζος ηγέτης Σι Ζινπίνγκ με ετήσιο εισόδημα 14.836 λίρες.

Καταγραφή

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.