ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ξέφρενους ρυθμούς γιορτάζει η Eurovision

09:05 - 07 Απρ 2015 | Trends
Σε ξέφρενους ρυθμούς γιορτάζει η Eurovision
Εξήντα χρόνια κλείνει φέτος ο μουσικός θεσμός της Eurovision, ενώ η EBU, με αφορμή την επέτειο αποφασίζει να γιορτάσει το γεγονός μέσα από πλήθος εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα, μερικοί από τους πιο γνωστούς νικητές του διαγωνισμού έδωσαν το παρών στο φαντασμαγορικό πάρτι που έλαβε χώρα σε θέατρο του Λονδίνου.  

Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, Ντίμα Μπιλάν, Λορίν, Έμελι Ντε Φόρεστ, Τζόνι Λόγκαν και Νικόλ ήταν μεταξύ εκείνων που τραγούδησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θαυμαστές της Eurovision, που κατέκλυσαν το «Eventim Apollo». Στη σκηνή βρέθηκαν 15 νικητές, από την Αν Μαρί Ντέιβιντ, που κέρδισε στον διαγωνισμό του 1973, μέχρι την Κοντσίτα Βουρστ, που κατέκτησε πέρυσι την πρωτιά, ερμηνεύοντας τα νικητήρια τραγούδια. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το φωτογραφικό υλικό από τη μεγάλη βραδιά.

eurovision 2

Ακόμα μία εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι και εκεί η προσέλευση του κόσμου που λάτρεψε και στήριξε το θεσμό. Η τηλεοπτική συμπαραγωγή του ΒΒC και 20 ακόμη δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Ευρώπης θα μεταδοθεί πριν από τον διαγωνισμό του Μαΐου.
Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας θα διεξαχθεί παράλληλα ένα διεθνές συνέδριο για τον διαγωνισμό της Eurovision, με αντικείμενο την επίδρασή του στη δημόσια σφαίρα της Ευρώπης. Η ελβετική τηλεόραση παράλληλα έχει αναλάβει να γυρίσει μια σειρά ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «Σταθμοί της Eurovision», οι οποίες επίσης θα δοθούν για προβολή στα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης.

eurovision 4

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον διεξήχθη για πρώτη φορά στις 24 Μαΐου 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, στα πρότυπα του Μουσικού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Στον πρώτο διαγωνισμό συμμετείχαν επτά χώρες: Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ελβετία. Η μεγάλη τομή στις συμμετοχές έγινε με τη διάλυση του κομμουνιστικού στρατοπέδου, όταν όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που συμμετείχαν ως τότε στην ανταγωνιστική «Ιντερβίζιον», εισήλθαν μαζικά στην E.B.U. και το Φεστιβάλ Τραγουδιού.

eurovision 5

Η Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο θεσμό το 1974 με το τραγούδι των Κατσαρού/Πυθαγόρα «Κρασί, θάλασσα και τ' αγόρι μου», με ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα, που κατέλαβε την 11η θέση. Από τότε έχει λάβει μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς, εκτός των ετών 1975, 1982, 1984, 1986, 1999 και 2000. Το 2005 κατέλαβε την 1η θέση, με το τραγούδι «My Number One» των Δάντη/Γερμανού και ερμηνεύτρια την Έλενα Παπαρίζου. Την επόμενη χρονιά, ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Αθήνα και τη χώρα μας, που κατέλαβε την 9η θέση, εκπροσώπησε για τρίτη φορά η Άννα Βίσση, η οποία είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση το 1980.

 

πηγή: penna.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 07 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.