ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πωλητήριο στο λεωφορείο της Μάργκαρετ Θάτσερ

12:55 - 08 Απρ 2015 | Trends
Πωλητήριο στο λεωφορείο της Μάργκαρετ Θάτσερ
Το υπέρογκο ποσό των 34.000 ευρώ καλείται να δώσει όποιος επιθυμεί να κάνει δικό του το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983!

Το αλεξίβομβο όχημα των 18 τόνων πωλείται από το σημερινό ιδιοκτήτη, τον έμπορο στρατιωτικών οχημάτων Νικ Μιντ. Με 12λιτρο κινητήρα ντίζελ της Rolls-Royce έχει ανώτερο όριο ταχύτητας τα 128 χιλιόμετρα/ώρα κι έχει "γράψει" λιγότερα από 22.500 χιλιόμετρα.

Κατασκευάστηκε το 1983 και χωράει 36 επιβάτες. Μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών του είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών.

«Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Είναι ακόμη εν ενεργεία και παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το έχω μέσα στα πόδια μου. Επομένως θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για την Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία. Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι», σχολίασε ο Μιντ, ο οποίος αγόρασε το λεωφορείο το 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.