ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταρρέει το σύμβολο του ευρώ

14:01 - 09 Απρ 2015 | Trends
Καταρρέει το σύμβολο του ευρώ
Υπό κατάρρευση φαίνεται πως βρίσκεται το γλυπτό σύμβολο του ευρώ στην οικονομική πρωτεύουσα της ευρωζώνης στην Φρανκφούρτη, ενώ οι εργασίες για την επισκευή του θα κοστίσουν πολλά ευρώ.

Το διάσημο γλυπτό ύψους 14 μέτρων που απεικονίζει το σύμβολο ευρώ (ένα γιγάντιο μπλε "€" με 12 κίτρινα αστέρια) χρειάζεται αποκατάσταση, αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της.

Απαραίτητη κρίνεται η αντικατάσταση των λαμπτήρων μέσα του, ενώ θα πρέπει να αφαιρεθούν και τα αυτοκόλλητα στο εξωτερικό του. Την ίδια στιγμή, πρέπει να καθαριστεί, καθώς βάνδαλοι προσφάτως του ζωγράφισαν ένα κόκκινο αστέρι. Έντονα αντιδρούν οι τουρίστες για την κατάσταση του γλυπτού.

Πρόσφατα ένας Αυστριακός επισκέπτης στη Φρανκφούρτη έγραψε σε μια τοπική εφημερίδα μια ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο της πόλης λέγοντας ότι προκαλεί αποτροπιασμό η άθλια κατάσταση του γλυπτού. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η ΕΚΤ στηρίζει με άγνωστο ποσό τη συντήρηση του ευρώ – γλυπτού, το οποίο στήθηκε το 2001.

Όπως σημειώνει, το γλυπτό τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη μιας ομάδας πολιτών που ονομάζεται Επιτροπή Πολιτισμού Φρανκφούρτης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, συνταξιούχος της Deutsche Bank, δήλωσε πως η ομάδα του ξοδεύει γενικά μεταξύ 15.000 και  30.000 ευρώ ετησίως για την επισκευή και το φωτισμό του συμβόλου.

Η αντικατάσταση των παραδοσιακών λαμπτήρων ωστόσο με πιο αποδοτικό φωτισμό LED και οι άλλες διορθώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν το κόστος στα 60.000 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το μισό ετήσιο προϋπολογισμό της Επιτροπής Πολιτισμού Φρανκφούρτης. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή αναζητεί χορηγίες από τράπεζες και ιδιώτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 09 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.