ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ζωντανεύει" το σπήλαιο του Grotte Chauvet

10:00 - 13 Απρ 2015 | Trends
"Ζωντανεύει" το σπήλαιο του Grotte Chauvet
Ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου σπηλαίου Grotte Chauvet θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό αυτό το μήνα, ενώ θα περιέχει αριστουργήματα της προϊστορικής τέχνης.

Ήταν τον Δεκέμβριο του 1994 όταν το αυθεντικό σπήλαιο στην κεντρική Γαλλία βγήκε απ’ το σκοτάδι για να κάνει την είσοδό του στον κόσμο της επιστήμης. Οι παλαιοντολόγοι τότε δεν γνώριζαν ακόμα το μέγεθος του έργου που θα αντίκριζαν και τι ανατροπή ιδεών θα προκαλούσε. Έκτοτε είναι κλειστό στο κοινό για λόγους ασφαλούς συντήρησης.
Την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα εγκαινιάσει τη νέα σπηλιά-αντίγραφο που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πρωτότυπη. Οι εργασίες για τη δημιουργία της κόστισαν 55 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να προσελκύσει πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο. Ήδη έχουν πωληθεί 40.000 εισιτήρια, ενώ την περασμένη εβδομάδα αναγνωρίστηκε και από την UNESCO ως ένα από τα κορυφαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

grotte chauvet 09 reconstitution
Το σπήλαιο καλύπτει 70 στρέμματα του βουνού που εκτείνεται στην πόλη Vallon-Pont-d’Arc. Τα περιγράμματα του χώρου δημιουργήθηκαν μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα του υπολογιστή, το οποίο μορφοποιεί τις διαστάσεις, ώστε να αντανακλούν τον πραγματικό όγκο του Grotte Chauvet.
Αρκούδες, μαμούθ, ογκώδεις ρινόκεροι και αγέλες λύκων περιμένουν να σας ταξιδέψουν στα πιο φαντασμαγορικά παραμύθια. Οι επισκέπτες κάνουν λόγο για μια πλήρη ψευδαίσθηση που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην αυθεντική σπηλιά. Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Rhône-Alpes, Hervé Saulignac, δήλωσε πως στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο για όλους, το οποίο θα διατηρηθεί αναλλοίωτο για τις επόμενες γενιές.

 

πηγή: penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.